MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Saturday, October 13, 2012

Sabtu yang bisu...

Asslamualaikum WBT..

Sabtu yang bisu pengganti Wordless Wednesday...Jom layankan jer gambar dak tenit yang sedih bila nak kena tinggal dengan Mama dia...Mama nak pergi kerja so Ammar tinggal dengan Papa yer...Terus wat muka..

alaaaaa..Mama tak mo lah pi kerja...huk3... ;(

intai tengok Mama terpedaya tak dengan muka sedih Ammar ni...

Alaaaaaa...nape Mama kena pi jugak...huk3... ;(

Papa cepat dukung saya sebelum saya start enjin nak nangis...huk..huk..huk...uwaaaaaa... :'(
Pandai dah dak tenit bam2 ni sekarang..Pantang tengok kalau Mama dia duk siap2 nak pergi kerja...Confirm buat muka sayu...Alahai anak Mama.. ;)

Bukannya susah pun...

Assalamualaikum WBT...

Minggu ni pun Sabtu Cik Sue masih bekerja...Sepatutnya alternate Saturday means kalau last week Saturday dah kerja this week cuti..Tapi dek kerana Sabtu masa time Raya Haji nanti Cik Sue kena kerja so tukar suka sama suka dengan colleague yang bukan beragama Islam.. Nasib baik diaorang ni sporting dan memahami... ;)

Rasanya sebelum Cik Sue cerita lebih lanjut permasalahan yang dialami kat dalam entri ni confirm korang pun pernah mengalami masalah yang sama kan??Apa masalahnya??Ni cuba tengok gambar kat bawah ni...

Kerja2 orang yang takde kesedaran SIVIK ni...GRRRRRR...
Sakit tak hati korang bila masuk tandas yang macam ni gaya rupanya??Aduhai susah sangat ke nak buang tuala wanita yang dah terpakai tu dalam tempat yang telah pun disediakan?Bukan susah pun, tak perlu pun angkat penutup tong sampah tu..Pijak jer dah terbuka..Pastu??Bungkus dan campaklah..Alahai....Tu semua tak payah nak diajar lagi dah..Budak sekolah darjah 3 pun tau.. ;(

Kotor kan??Geli pun ada...Tapi nilah sikap segelintir kaum wanita yang tak tahu nak jaga kebersihan..Bab2 ni rasanya mesti kita yg beragama Islam dah tahu sebelum nak buang tuala wanita tu silahlah bersihkan dahulu..Ni tak main campak sesuka hati..Memang takde siapa tahu yang tu siapa punya kerja tapi Allah SWT kan nampak??Lagipun tandas tu awak juga yang akan guna tiap hari dan tolonglah semat kat fikiran tu yang orang lain pun nak guna tandas tu sebab tu tandas awam yang disediakan kat tempat kerja..Ada faham??!!Grrrrrr..Geram tau...

Tak pasal2 entri hari Sabtu ni Cik Sue meroyan..Yelah bukan sekali dua jadi boleh kata setiap hari tau..Aduhai..akal ada ka???

Friday, October 12, 2012

Anak Manja Mama... ;)

Assalamualaikum WBT..

Lama tak update..Last week Ammar tak sihat...Demam panas dari hari Ahad sampai hari Rabu...Alhamdulillah sekarang dah beransur baik..Dan dah mula sihat serta aktif macam selalu.. Jom layan gambar anak manja Mama ni....






Monday, October 1, 2012

Alahai semput dibuatnya...phffftttt ~~

Assalamualaikum WBT..

Fuhhh..Pagi-pagi masuk office ada issue berbangkit....Dapat message, client email and website has been removed from the server...Aduhai ni lah yang tak berapa nak enak didengar dan dialami kan??Serasa semput jap sistem pernafasan Cik Sue nih...Alahai...sempat lagi berdoa pada yang Esa Kau permudahkanlah urusan ku dan Kau murahkanlah rezekiku...Last2 gempak jer lebih padahal isu tu takde lah sebesar mana...Client jer memang suka buat gempak... ;)

Sabtu dengan Ahad melalui hujung minggu dengan aktiviti yang agak membosankan..Tak kemana pun pada hari Sabtu tu..Ahad baru lah keluar pergi rumah my sis jalan2 dan tujuan sebenar nak ambil kaktus yang dia belikan untuk Cik Sue dari Cameron. ;)
Dek kerana lambat sangat ambil one of the kaktus dah mati..huhuhuhu...Senang betul mati kan??

Lepas balik dari rumah my sis  konon2 encik husband ajak jalan2 ke Percint 9..Nak makan kat mamak berkembar katanya. Cik Sue tanya tau jalan ke? Sebab sedia maklum yang diriku ini memang failed kalau bab jalan2 kat Putrajaya ni.. ;(

So since husband jawab tau, maka misi jalan2 cari makan diteruskan...Tak sampai 15 minit husband jalan husband tanya Cik Sue ni jalan nak pergi mana ye?? Alamak dah tadi kata tau sekarang tanya kita pulak..So keluarkan handphone on GPS cari dan cari dan sesat dan larat... pfftttttt ~~ akhirnya pukul 3 petang baru ler jumpa setelah memulakan perjalanan untuk ke Percint 9 lebih kurang pukul 1 petang.. Hehehe..hebatkan??? Sampai Ammar dah ngamuk2 dalam kereta.. Semput dibuatnya.... ;(

dah penat ngamuk..akhirnya tertidur...