MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Friday, September 28, 2012

Suapan pertama Ammar...

Assalamualaikum WBT...

Hurmm..sejak aura RAJIN update makin berkembang mekar dalam diri ni so Cik Sue rajin-rajinkan buat entry auto published..Senang, bukan apa balik rumah nanti dah takde masa nak update blog.. Kalau update pun kat office jer lah.. Blogwalking pun sama...Balik rumah dah busy mengulit si kecik tu...Sekarang dah pandai pantang takde orang temankan dia, confirm akan menjerit punya...

Kadang-kadang datang mood Ammar tak nak berenggang tu alamatnya asyik nak berkepit jer...Walaupun dan tidur still nak Mama peluk dia jer...Manja sungguh...Kalau terasa takde orang kat sebelah dia boleh pulak dia bangun sambil merengek-rengek manja...Hurmm..anak manja Papa ler katakan.. ;)

saya lah anak manja Papa & Mama.. Ammar Muhaimin Farhan.. ;)
Since sekarang Ammar dah mula Cik Sue bagi makan, walaupun umur dia belum masuk 6 bulan so dah makin bam2 dah sekarang..Dulu mula-mula nak bagi makan tu takut jugak, yelah sebab orang kata paling sesuai boleh bagi makan bila baby dah umur 6 bulan.. Sebelum bagi tu ada gak rujuk dengan my sis.. Yelah dia anak dah nak masuk 3 so paling terbaik memang dapatkan rujukan dari dia... ;)

First solid food yang Cik Sue kenalkan pada Ammar nestum beras + soya..Ingtkan masa suapan pertama tu kot2 la Ammar bagi ekspresi muka semacam rupanya tak..Makan dengan jayanya macam dah biasa jer rasa semua tu...Emmm..good boy anak Mama.. ;)

Sekarang ni dah mula pelbagaikan makanan Ammar...Paling Ammar suka puree pisang + EBM.. Kalau sebiji pisang tu kadang2 tak cukup...Dan sekarang makin excited nak google resepi2 puree untuk my baby.. ;)



4 comments:

Ratu Hatiku said...

Salam perkenalan..

Comeynya..bila tgk bb teringin nak berank lagi...hehe..

aCik Anie said...

buat banyak2 isi dlm bekas kecik simpan petiais..nak makan kukus balik..

Sue Saari said...

@Ratu Hatiku salam perkenalan..

hehehe... ;)

Sue Saari said...

@aCik Anie org kata tak elok klu buh simpan lelama dlm peti sejuk..tu yg Nana tak buat tu...bila nak mkn baru wat..kira Ammar mkn yg fresh la.. ;)