MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Thursday, September 27, 2012

SSPN simpanan utk yg tersayang...

Assalamulaikum WBT...

Wahhh rasanya dah lama tak update blog...Namun sejak kebelakangan ni dapat aura RAJIN nak update tiba-tiba...hehehehe...selalu jer datang dan pergi aura tu...Namun Cik Sue tetap rindukan saat2 masa mula-mula berblog dulu...(aku ler yang paling rajin update masa tu...kih3.. )

Hari selepas raya Cik Sue ada mohon untuk buka akaun SSPN untuk Ammar...Dan pernah juga Cik Sue terbaca beberapa komen tentang kelewatan untuk mendapatkan kad SSPN nih..Sebab bila kita buka akaun kita takkan dapat buku simpanan. Hanya kad jer yang diaorang akan bagi. Tu pun tak dapat on the spot.. Kena tunggu pihak SSPN pos kan ke alamat rumah kita... ;)

Masa mohon hari ru Cik Sue risau gak kot2 lambat sampai kad SSPN tu..Bukan apa, yelah Cik Sue ni duduk menyewa jadi kalau tiba-tiba TERPINDAH lak sebelum dapat kad SSPN tu tak ke naya..Ada gak rasa nak try call SSPN tanya camner proses kad SSPN Ammar tu tapi husband kata tak perlulah.Tunggu jer dengan sabar ye Mama Sue... ;)

Jadi hari ni,berkat kesabaran menunggu maka tak sampai sebulan kad SSPN Ammar dah pun Cik Sue dapat..Fuhhh..lega dalam hati...Senyum pun lebar ler sampai ke telinga..Semangat nak menabung untuk masa depan Ammar pun makin berkobar-kobar...InsyaAllah mudah-mudahan Ammar akan menjadi anak yang berjaya di masa hadapannya nanti..Ammi Ya Rabbal Alamin... ;)

yeayyy...makin bersemangat nak menyimpan untuk masa  depan Ammar.. ;)

2 comments:

aCik Anie said...

hi nana,
lama tak der entry baru yer.. ammar sihat?...dah bam bam... hensem..untung..untung si ammar dah bukak sspn... wajib kena nasuk tiap bulan or ikut suka hati kita nak masuk duit tu yer?

Sue Saari said...

hi kak Anie...

hehehehe..tulah mood update blog dtg dan pergi sejak ada Ammar nih..hehehe

takdelah wajib pun cuma klu nak potongan gaji pun boleh minima RM20..

tempoh matang setahun baru leh kuarkan klu tak dpt belajar..tu pun RM500 jer...klu dpt masuk IPTA @ IPTS boleh kuarkan semua...

hehehe..Ammar hensem rk??kih3 sok2 dah besar skit bleh geng dgn Hadiff & Hafiy.. =))