MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Saturday, September 29, 2012

Alahai pengasuh....

Assalamualaikum WBT..

Sabtu yang hening...Sepatutnya Cik Sue kerja halfday hari ni tapi pagi2 nak pergi hantar Ammar kat pengasuh sekali si pengasuh tiba2 bagitau nak balik kampung...

Aduhai...last minit baru bagitau ni yang masalah...Mana dah kelam kabut nak pergi kerja lagi...Kan elok kalau dibagitau awal2 takdelah susahkan sesiapakan...Memang tu hak awak sebab awak tak sign kontrak pun wajib kena jaga isnin sampai sabtu tanpa cuti... ;(

Cuma rasa sedikit kesal...Yelah nasib dapat cuti emergency...Kalau tak??Angkut Ammar pergi office?Buatnya dia menangis mau bos suruh balik...hurmmmm...

Tapi nak bersunggut pun tak boleh gak..Betul tak?Cuma think positive jer lah dapat luangkan masa lebih dengan anak kan... ;)

ps: alang2 dah tercuti ni rasa macam nak bawak Ammar pi tasik Titiwangsa jer..ambil angin.. ;)

Friday, September 28, 2012

Ehem2 senang hati nampak...

Assalamualaikum WBT...

Emmm...ewah2 anak Mama ni... Antara hobi terbaru Ammar...Geram nak gigit2 kaki kecik tu ;)


Suapan pertama Ammar...

Assalamualaikum WBT...

Hurmm..sejak aura RAJIN update makin berkembang mekar dalam diri ni so Cik Sue rajin-rajinkan buat entry auto published..Senang, bukan apa balik rumah nanti dah takde masa nak update blog.. Kalau update pun kat office jer lah.. Blogwalking pun sama...Balik rumah dah busy mengulit si kecik tu...Sekarang dah pandai pantang takde orang temankan dia, confirm akan menjerit punya...

Kadang-kadang datang mood Ammar tak nak berenggang tu alamatnya asyik nak berkepit jer...Walaupun dan tidur still nak Mama peluk dia jer...Manja sungguh...Kalau terasa takde orang kat sebelah dia boleh pulak dia bangun sambil merengek-rengek manja...Hurmm..anak manja Papa ler katakan.. ;)

saya lah anak manja Papa & Mama.. Ammar Muhaimin Farhan.. ;)
Since sekarang Ammar dah mula Cik Sue bagi makan, walaupun umur dia belum masuk 6 bulan so dah makin bam2 dah sekarang..Dulu mula-mula nak bagi makan tu takut jugak, yelah sebab orang kata paling sesuai boleh bagi makan bila baby dah umur 6 bulan.. Sebelum bagi tu ada gak rujuk dengan my sis.. Yelah dia anak dah nak masuk 3 so paling terbaik memang dapatkan rujukan dari dia... ;)

First solid food yang Cik Sue kenalkan pada Ammar nestum beras + soya..Ingtkan masa suapan pertama tu kot2 la Ammar bagi ekspresi muka semacam rupanya tak..Makan dengan jayanya macam dah biasa jer rasa semua tu...Emmm..good boy anak Mama.. ;)

Sekarang ni dah mula pelbagaikan makanan Ammar...Paling Ammar suka puree pisang + EBM.. Kalau sebiji pisang tu kadang2 tak cukup...Dan sekarang makin excited nak google resepi2 puree untuk my baby.. ;)



Thursday, September 27, 2012

Pantasnya masa berlalu...

Assalamualaikum WBT....

Sejak dah pandai meniarap ni macam-macam ragam Ammar..Boleh kata satu hari ada jer ragamnya....kalau Cik Sue balik kerja hilang penat tengok ragam dia...Cepat betul masa berlalu...Besar dh anak Mama ni.... ;)



erkkk..air liuq tu....dah mcm air paip bocor... ;)

SSPN simpanan utk yg tersayang...

Assalamulaikum WBT...

Wahhh rasanya dah lama tak update blog...Namun sejak kebelakangan ni dapat aura RAJIN nak update tiba-tiba...hehehehe...selalu jer datang dan pergi aura tu...Namun Cik Sue tetap rindukan saat2 masa mula-mula berblog dulu...(aku ler yang paling rajin update masa tu...kih3.. )

Hari selepas raya Cik Sue ada mohon untuk buka akaun SSPN untuk Ammar...Dan pernah juga Cik Sue terbaca beberapa komen tentang kelewatan untuk mendapatkan kad SSPN nih..Sebab bila kita buka akaun kita takkan dapat buku simpanan. Hanya kad jer yang diaorang akan bagi. Tu pun tak dapat on the spot.. Kena tunggu pihak SSPN pos kan ke alamat rumah kita... ;)

Masa mohon hari ru Cik Sue risau gak kot2 lambat sampai kad SSPN tu..Bukan apa, yelah Cik Sue ni duduk menyewa jadi kalau tiba-tiba TERPINDAH lak sebelum dapat kad SSPN tu tak ke naya..Ada gak rasa nak try call SSPN tanya camner proses kad SSPN Ammar tu tapi husband kata tak perlulah.Tunggu jer dengan sabar ye Mama Sue... ;)

Jadi hari ni,berkat kesabaran menunggu maka tak sampai sebulan kad SSPN Ammar dah pun Cik Sue dapat..Fuhhh..lega dalam hati...Senyum pun lebar ler sampai ke telinga..Semangat nak menabung untuk masa depan Ammar pun makin berkobar-kobar...InsyaAllah mudah-mudahan Ammar akan menjadi anak yang berjaya di masa hadapannya nanti..Ammi Ya Rabbal Alamin... ;)

yeayyy...makin bersemangat nak menyimpan untuk masa  depan Ammar.. ;)