MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Friday, December 16, 2011

rumah..ohh..rumah..

Asslamualakim WBT..

gambar pinjam Google...
 Baru jer ada mood nak update blog ni...2,3 ari kebelakangan ni tgh duk sibuk mencari rumah untuk disewa...
Nak cari yang tingkat bawah2 sikit macam tingkat 2 ke so nanti bila perut ni dah mula membesar takdelah termengah2 na mendaki tangga2 tu nanti...Tapi yang tak best nya susah betul nak cari rumah sekarang...semalam baru ter'BERKENAN' kat satu rmah kat Taman Mulia Jaya, Ampang ni..so segeralah suruh husband call pastu janji jumpa untuk tengok rumah..mula2 masa tengahari tu called owner kata ok boleh datang malam tapi lewat sikit dalam pukul 9.00pm-9.30pm...


So, malam tu sebelum pergi call dulu owner nak tanya jadi tak...sekali kecewa betul dia boleh kata dah janji dengan seseorang dah sebab orang tu dah janji nak bayar duit deposit terus...ada ke patut??kan dah janji dulu dengan kitaorang jadi kenapa last minit boleh tukar pulak janji tu tanpa bagitahu kami...memanglah kami takde janji lagi untuk bagi deposit sebab nak tengok dulu keadaan rumah baru buat keputusan..Jadi rasa tak adillah untuk kami, janji bagai nak rak suruh datang tengok rumah alih-alih jadi camni pulak..so memang frust lah...

Kalau boleh nak cari rumah area Cheras atau Ampang..so manalah tau kalau kawan2 yang singgah blog Cik Sue ni terbaca entri ni bolehlah tinggalkan comment kalau2 ada ter'KENAL' owner rumah area yang berkenaan yang nak sewakan rumah..memang sangat2 memerlukan bantuan korang sekarang ni...rasanya dah tak berdaya nak mendaki tangga kat rumah sekarang ni walaupun perut ni masih belum ketara "MEMBOYOT" lagi...hari2 bila balik kerja dengan penuh rasa lemah gemalai nak mendaki tangga2 tu...mudah-mudahan Allah SWT permudahkan usaha Cik Sue mencari rumah sewa yang baru ni..AMIN...

No comments: