MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Thursday, December 22, 2011

alhamdulillah...akhirnya

Asssalamualaikum WBT...

Alhamdulillah lepas dah berpenat lelah nampaknya usaha Cik Sue dah membuahkan hasil...akhirnya dah dapat pun rumah..tak sabar nak pindah awal bulan depan nanti...hari Isnin lepas Cik Sue dah pun pergi tengok rumah tu dah sangat berpuas hati...owner pun baik, siap nak cat baru rumah Ahad ni sebab kami nak masuk...

Tulah kekadang ada owner yang baik dan ada gak yang kureng...tapi apapun Cik Sue bersyukur sebab dah berjaya dapatkan rumah baru...sekarang ni masa nak survey barang2 nak deco2 rumah lak...tak sabarnya.. =))

Friday, December 16, 2011

rumah..ohh..rumah..

Asslamualakim WBT..

gambar pinjam Google...
 Baru jer ada mood nak update blog ni...2,3 ari kebelakangan ni tgh duk sibuk mencari rumah untuk disewa...
Nak cari yang tingkat bawah2 sikit macam tingkat 2 ke so nanti bila perut ni dah mula membesar takdelah termengah2 na mendaki tangga2 tu nanti...Tapi yang tak best nya susah betul nak cari rumah sekarang...semalam baru ter'BERKENAN' kat satu rmah kat Taman Mulia Jaya, Ampang ni..so segeralah suruh husband call pastu janji jumpa untuk tengok rumah..mula2 masa tengahari tu called owner kata ok boleh datang malam tapi lewat sikit dalam pukul 9.00pm-9.30pm...


So, malam tu sebelum pergi call dulu owner nak tanya jadi tak...sekali kecewa betul dia boleh kata dah janji dengan seseorang dah sebab orang tu dah janji nak bayar duit deposit terus...ada ke patut??kan dah janji dulu dengan kitaorang jadi kenapa last minit boleh tukar pulak janji tu tanpa bagitahu kami...memanglah kami takde janji lagi untuk bagi deposit sebab nak tengok dulu keadaan rumah baru buat keputusan..Jadi rasa tak adillah untuk kami, janji bagai nak rak suruh datang tengok rumah alih-alih jadi camni pulak..so memang frust lah...

Kalau boleh nak cari rumah area Cheras atau Ampang..so manalah tau kalau kawan2 yang singgah blog Cik Sue ni terbaca entri ni bolehlah tinggalkan comment kalau2 ada ter'KENAL' owner rumah area yang berkenaan yang nak sewakan rumah..memang sangat2 memerlukan bantuan korang sekarang ni...rasanya dah tak berdaya nak mendaki tangga kat rumah sekarang ni walaupun perut ni masih belum ketara "MEMBOYOT" lagi...hari2 bila balik kerja dengan penuh rasa lemah gemalai nak mendaki tangga2 tu...mudah-mudahan Allah SWT permudahkan usaha Cik Sue mencari rumah sewa yang baru ni..AMIN...

Monday, December 12, 2011

emosi..ohhh...emosi...

Assalamualaikum WBT...

Jiwa kacau..hati runsing..emosi tak stabil...
Ye..saya sedang beremosi..sedih,geram,marah,nak nangis semua ada...tolonglah faham perasaan saya sekarang ni...memang saya senang sangat tersentuh sekarang ni... ="(

Tuesday, December 6, 2011

lepas hajat...tapi...

Assalamualaikum WBT...

Semalam tetiba teringin sangat nak makan satay maka terpaksa Cik Sue lah ajak husband untuk keluar lepas dia balik kerja walaupun sebenarnya kesian sebab dia penat...namun kerana hajat tekak ni yang dah lama teringin sangat nak makan satay macam dah 10 tahun tak makan, maka dalam kepenatan pun husband tetap penuhi permintaan isteri..he3...mekasih yer suamiku... =))


So, lokasi pilihan Taman Tenaga kat area Bandar Tun Razak..ok gak lah tempat tu banyak pilihan gerai2 satay.. jadi bolehlah pilih gerai yag mana satu berkenan dihati...satay pun boleh tahan kiranya memenuhi gaklah citara tekak Cik Sue..harga pun oklah RM0.70sen untuk setiap cucuk satay...alhamdulillah lepas dah hajat tekak ni nak makan satay... =)

sedapnyaaaaa......
Cuma....ada lagi yang Cik Sue teringin tapi belum dapat nak merasa...susah nak cari dan kat area KL ni tak tahu nak cari kat mana...Cik Sue teringin sangat nak makan ketupat palas...uishhh..sedapnya kan kalau dapat cicah dengan serunding...wahhh...sedap..sedap..sedap...Sebenarnya MIL Cik Sue dah sanggup nak buatkan tapi tadi masa nak isi form cuti untuk balik kampung Sabtu sampai Isnin minggu depan, dah boss pulak kata takleh cuti sebab dah ada staff lain dah apply dulu...alamak...sedihnya...camner ni???ermmm....ikut hati ni nak balik jugak..nilah yang tengah dalam dilema sama ada nak balik atau tak...kalau korang jadi Cik Sue apa keputusan korang???

Monday, December 5, 2011

kini kembali....

Assalamualaikum WBT...

new life begin....
Wahh..dah lama betul kan tak update..tak tahu la nak kata malas tu pun yer gak tambah pulak dengan takde masa...tapi sejak FB dah kena block kat office ni maka tertimbullah pulak semula idea dan semangat nak update blog yang dah berhabuk dan bersawang ni...tu pun tak tahu sampai bila..kot2 esok, lusa boss datang angin meroyan nak block blogspot pulak jawabnya kembali bersawang dan terbiarlah blog ni...atau tetiba angin kus2 malas ni datang melanda maka...faham2 jerlah yer kengkawan...

Sebenarnya tak tahu gak nak update apa...sebab dah terlalu lama sangat membiarkan blog ni sepi sampai idea pun dah merajuk...emmm..nampaknya nak kena seru balik semangat berblog ni...tambah2 sejak menjalani hidup sebagai isteri orang ni kadang2 balik kerja memang dah malas sangat nak mengadap lappy...sampai2 jer rumah terus kejar memasak..so masa nak mengadap lappy tu kalau dah lambat2 mata pun jadi berat...hehe..

Apapun tetap bersyukur dengan perubahan hidup sekarang...dan alhamdulillah ditambah pula dengan berita baik yang baru diterima...apakah berita baik tu??hehehe..tungguuuu... =))