MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Tuesday, July 12, 2011

Beraturlah!!saya pun nak pergi kerja jugak....

Assalamualaikum WBT...



sejak Cik Sue dah bertukar kerja di KL nih jadi boleh dikatakan setiap hari
Cik Sue akan mengunakan pengangkutan awam untuk ke tempat kerja...apa yang kadang2 amat mengecewakan adalah sikap segelintir pengguna pengangkutan awam ni terutama monorail ialah tak reti nak beratur dan bersabar masa nak naik monorail tu...

ye, semua orang kejar masa nak ke tempat kerja dan tak nak lewat tapi kita kenalah ber"ADAB" sikit ketika menggunakan pengangkutan awam nih...kalau rasa nak selesa dan pentingkan diri sendiri baik naik private transport kan??jadi tak payah lah korang nak berebut2 atau berasak2 dan yang paling best tolak-menolak orang lain untuk kepentingan diri korang sendiri...

so pada mereka2 yang menggunakan pengangkutan awam ke tempat kerja tu sama2 lah kita tanamkan sikit sifat prihatin dalam diri...jangan "SELFISH" sangat yer...orang lain pun nak pergi kerja jugak....

5 comments:

naz said...

kita pakai kaunter no kot cik sue haha

Fitri Senin said...

biasala cik sue..kat mana2 pun kat negara kita derang ni xreti nak bersopan bila gunakan pengangkutan awam

Cik Sue said...

naz: ye kot...hahahahaha... =))

Cik Sue said...

fitri: yup betul tu...mmg sgt2 tak sopan kan?

lia AKA milo said...

hidup memang macam tu, tak semua orang baik dan prihatin.ye dak??..

jemput masuk blog saya.. :)