MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Sunday, June 12, 2011

" Segmen Bujang dan Sakura : Kami Tak Lupa Diri "

Assalamualaikum WBT...
Selamat berhujung minggu korang...tadi Cik Sue BW dan berminat nak join segmen anjuran blog Met Bujang & Miss Sakura nih haa..segmen lain dari yang lain...bagus kerana sambil kita sibuk berblog nih sambil2 jugalah kita ingat mengingati antara satu dengan yang lain..


- Rukun Islam
~ Mengucap dua kalimah syahadah
~ Sembahyang lima waktu
~ Menunaikan zakat
~ Berpuasa di bulan Ramadhan
~ Menunaikan haji ke Baitullah (Mekah) jika berkemampuan

- Rukun Iman
~ Beriman kepada Allah SWT
~ Beriman kepada Malaikat 
~ Beriman kepada Kitab
~ Beriman kepada Rasul
~ Beriman kepada Hari Qiamat
~ Beriman kepada Qada' dan Qadar

hendaklah kita sentiasa ingat Rukun Islam dan Rukun Iman kerana ini adalah asas kita sebagai umat islam jadi sama2 lah kita menjadi umat islam yang tidak lupa diri hendaknya...Amin..

7 comments:

Met bUjang said...

Salam Terima kasih join hehehehe

Sambil berblog, sambil memperingati :)

Aida Azryn said...

hehe. bagos ni saling m'mperingati. ;)

shopping2u said...

follow jugak :)

bersama kak Es said...

baguslah cik sue segmen diorng ni...
lain dari yg lain

Sal Saari said...

bagus2..

Aty said...

Bagus amalan ingat-mengingati sesama blogger ni =)
singgah balik, cik sue..he~

naz said...

2 rukun yang bila di ingat balik tunggang langgang sebutan kita haha thanks