MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Thursday, May 5, 2011

New offer or....????


Assalamualaikum WBT...napelah semenjak dua menjak nih Cik Sue nak update blog macam takde mood jer... kemanalah pergi semua semangat Cik Sue selama nih yer???ermmm..agaknya dah tenggelam dek kesibukkan dan kepenatan seharian bekerja kot....namun Cik Sue tetap meluangkan masa untuk jengah blog2 kawan2 yang sentiasa datang bagi sokongan dan semangat buat Cik Sue...thanks yer pada yang tak pernah jemu support Cik Sue selama Cik Sue terjebak dalam dunia blog nih....

sebenarnya Cik Sue tersangat2 lah dalam dilema...tak pasti samada nak terima offer baru atau terus kekal disini bersama kesibukkan yang tak pernah habis...bukan setakat kesibukkan jer malah terpaksa menghirup suasana kerja yang sangat2 kurang sihat...kurang sihat yang Cik Sue maksudkan tu adalah masalah perkauman yang sangat ketara...jadi kelebihan tu lebih mudah berpihak kepada mereka2 yang mendapat sokongan dari kumpulan perkauman yang lebih besar kuantitinya...jadi mana2 yang takde sokongan dan kumpulan perkauman tu sangat2 lah mudah ditindas..macam Cik Sue....sabar jer la....

jadi sekarang Cik Sue ada dapat offer dari 1 company kat KL, jawatan lebih kurang sama cuma gaji lebih sikit dari sekarang...cuma apa yang boleh dibandingkan dengan kerja sekarang apa yang bagus pun adalah tempat tinggal yang disediakan percuma,api & air pun tak payah susah2 fikir nak bayar..pergi kerja pun jimat tak payah nak guna transport..jalan kaki 5 minit dah sampai cuma makanan kat sini jer yang agak mahal berbanding kat tempat lain tapi masih dalam keadaan terkawal dan tak lah sampai tahap cekik darah..so kalau Cik Sue terima offer kat company baru kat KL tu banyak gak yang Cik Sue kena fikir antaranya sewa rumah,api & air,makan, transport dan lain2...ermmm, pening gak nak fikir yang mana satu lebih berbaloi kan??

nampaknya Cik Sue kena timbang,fikir,nilaikan masak2 dan kalau boleh sampai rentung sama ada nak terima offer baru tu atau terus kekal disini...kerja mana2 pun pasti ada masalah cuma terpulang pada daya ketahanan kita sama ada dapat bertahan dengan permasalahan tu atau tak jer kan??jadi nampak gayanya Cik Sue kena tepuk dada tanya selera...pilihan dah ada tinggal nak tentukan mana yang terbaik jer...harap2 Cik Sue dapat petunjuk untuk membuat keputusan yang paling tepat dalam jangka masa terdekat ni....insyaAllah...

7 comments:

chii said...

hurm..nk kasi nasihat lebih..chii sndiri x alami nya..yg penting..ciksue eppy..ok la..kalo keje dlm suasana yg tertekan pun..x menqrik gak kan

Cik Sue said...

chii: tu lah tengah pening gak fikir nih...harap2 cik sue dpt keputusan yg terbaik dlm jngka masa terdekat nih...thanks dear for ur support.. =D

faiz said...

fikir baik2...buat solay isthikarah ke...insyaallah allah akan bagi petunjuk..

Cik Sue said...

faiz: insyaAllah...thanks sebab sentiasa support cik sue... =D

naz said...

rasanya stay lagi bagus kot. kalau dah berpindah kita mesti nak hasil lebih. tapi kalau dah banyak kos keluar apa lagi yang tinggal? haha

Cik Sue said...

naz: ermm betul gak pandangan naz tu tapi cik sue dah tak boleh nak stay lama2 gak dah kat sini sebab hujung thn nih nak tak nak mesti kena resigned gak... =D

Ann Ishak said...

kalau macam tu perancangannya, baiklah cik sue terima jawatan dekat kl tu. sekurang2nya cik sue dah boleh sesuaikan diri bekerja di kl sementara nak merubah kehidupan nih...eh betul ker telahan saya ni. maaf kalau salah ye