MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Tuesday, May 3, 2011

Korang terasa tak kalau....

Assalamualaikum WBT...mood cuti yang belum habis2 lagi nih...jadi memulakan kerja dengan perasaan yang sangat bosan..tapi apa yang Cik Sue perhatikan banyak betul kenduri kahwin sempena cuti Hari Pekerja yang lalu...sini sana kenduri kahwin..pendek kata mana2 yang dijemput tu 2,3 hari memang boleh pakat gantung periuk belangga la jawabnya....he3..hari2 dapat makan free....

okey dah lari tajuk pulakkan...sebenarnya Cik Sue dah lama terasa...terasa dengan apa???terasa dengan sesetengah blogger...kenapa??emmm..sebenarnya bukan niat Cik sue nak memburukkan sesiapa tapi kerana sikap segelintir blogger yang sebegini membolehkan blogger2 baru macam Cik Sue hilang semangat untuk terus berblog...antara sikap2 blogger yang membuatkan Cik Sue terasa adalah  bila mana ada segelintir blogger cuba buat segmen seperti review blog untuk blogger2 lain...tapi ada segelintir tu langsung tak datang review pun blog2 follwer yang dah pun menyertai segmen yang beliau anjurkan...seolah2 diaorang buat segmen review tu semata2 nak naikkan trafik blog diaorang dan sekadar nak meramaikan follower blog diaorang..bila hajat dan kehendak diaorang dah dipenuhi terus lah diaorang abaikan dan lupakan segala janji2 yang diaorang buat semasa mula2 buat segmen review tu....

patut ke buat macam tu??orang dah letak kepercayaan pada diorang sebab tu orang join segmen review diaorang...bila blog diaorang dah melonjak naik kerana ramainya follower yang join segmen diaorang tu terus diaorang buat2 tak ingat pun nak review blog2 yang dah join segmen tu..jangan kan kata nak review nak datang jengah komen kat blog2 yang pernah menaikkan trafik blog diorang tu pun tak pernah...kejam kan??
jadi pada Cik Sue apa guna jika sesebuah blog tu ramai follower tapi tuan empunya blog tak pernah nak menghargai follower2 dia...Cik Sue pun akui tak semua blog follower yang ikut blog Cik Sue akan Cik Sue jengah tapi Cik Sue akan cuba luangkan masa untuk balas kunjungan mereka..

lagi satu yang Cik Sue perhatikkan ramai blogger yang anjurkan GA,contest dengan niat dan tujuan supaya dapat ramai follower dan trafik blog pun boleh la naik mendadak...tapi apa yang paling mengecewakan bila dah berbulan2 GA atau contest tu berlalu bayang untuk umumkan pemenang langsung takde...terasa tak korang kalau korang yang join GA aatau contest tu??bukan niat Cik Sue sebut semua nih sebab nak menag sangat2 tapi sekurang2nya kita tahu siapa yang berjaya dan siapa yang tak...betul tak korang??tapi bukan semua blogger bersikap macam nih kan...Cik Sue pernah join segmen anjuran Edie TrigyyPuteri Katek, Pembawa Wacana, Penulis Senja, Khalis dan mereka2 ini sangat menghargai blogger2 yang menyertai segmen yang diaorang anjurkan...

tujuaan Cik Sue buat n3 nih pun bukan nak burukkan sesiapa cuma supaya kita sebagai blogger nih boleh berubah sikap...jangan lagi amalkan sikap2 sebegini...jangan kerana terlalu kejar follower dan tafik blog kita sanggup lakukan sesuatu yang memburukkan nama kita sendiri...kalau nak buat juga segmen,GA atau contest biarlah bila kita rasa diri kita dah bersedia...contohi En Ben, beribu2 blog masuk segmen yang beliau anjurkan keran beliau sanggup berkorban masa nak pastikan semua blog yang menyertai segmen beliau tu tersenarai dalam list penyertaan...kerana pada Cik Sue bukan semua orang mampu nak terima penyertaan yang banyak macam tu..

err...macam dah panjang lak Cik Sue membebelkan..maaflah kalau kata2 Cik Sue nih agak keterlaluan..jadi sesamalah kita berubah untuk kebaikkan diri kita sendiri...

20 comments:

faiz said...

btol tu..sebab tu mls sgt nak join GA ni..

luckylizan said...

betul betul betul..bila dah ramai follower, buat-buat lupa pulak janji-janji manis tu kan. Saya baru menang satu contest ni, dan hadiah pun dah dapat separuh (separuh lagi belum sampai sebab ada dua orang yg sponsor adiah) - alhamdulillah penganjur yg ini tak mungkir janji.

Cik Sue said...

faiz: tulah jadi serik dah nak join...terasa sangat2....

Cik Sue said...

luckylizan: tulah dah femes buat2 lupa lak kan...tapi alhamdulillah bukan semua macam tu... =D

trigyy said...

wah. cuak baca.. ngatkan trigyy blogger yg teruk tu.. hihihi.. mjur baca smpai abis..

thnx cik sue.. hehhe

chii said...

krg ni chii x suka nk join mn2 GA yg meletakkan syarat jd follower mcm ape je..nk jd pengikut..biar ikhlas..kalo setkt follow skali je..mcm x menarik la kan :)

Cik Sue said...

trigyy: he3...cuak jap ek...takdelah trigyy okey la...thaks sebab letak blog cik sue dalam bloglist trigyy.. =D

Cik Sue said...

chii: yup betul tu chii,cik sue pun dah malas dah nak join contest dgn GA skrg nih...klu segmen pun tengok blogger gak..bkn nak pilih bulu tapi dah serik terkena... =D

r-5 said...

tu la kadang-kadang sedyh gak diperlakukan begitu. huhu takpe cik sue yang pentig kita tak jadi macam dorang k. :)

Cik Sue said...

r-5: betul tu...biarlah mereka tu dgn sikap mereka yg penting kita semua tak macam tu kan??thanks for the support.. =D

mykhalis said...

khalis ada ke? hehe.. khalis wat mana termampu..tapi jarang join segmen orang lain..huu

Cik Sue said...

khalis: ada lah...yg aritu tu...tapi cik sue tak berkesempatan nak join...cik sue pun dah malas dah nak join contest atau GA dah skrg..tawar hati..

Sal Saari said...

teman pun same..setakat ni join segmen dgn B.A jer..

naz said...

pentingkan diri sendiri kot cik sue? maaf lah kalau naz pernah buat cik sue tak di hargai walau cik sue support naz sangat hebat :)

Cik Sue said...

along sal: tau tak ngape...maleh dah teman nak join contest2 dah...

Cik Sue said...

naz: cik sue tak pernah terasa pun dgn naz...he3 naz selalu support cik sue lah... =D

mykhalis said...

takpela..rawatlah keperitan tu dulu..nnt dah terbuka hati blh join lagik

IdaNurFieyda said...

betul apa yg cik sue ckp..ida sokong sgt..klu nak join pun kena pk 5,6 belas kali..
tp abg ben,edie trigyy ngan pembaca wacana mmg best lah..xmghampakan followers..

Cik Sue said...

khalis: emm..mcm dah tertutup jer hati ni sampai bila2... =((

Cik Sue said...

ieyda: yup betul tu...