MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Thursday, May 19, 2011

Kacang lupakan kulit...

Assalamualaikum WBT...minggu yang seperti biasa sibuk dan terus sibuk buat Cik Sue...namun sempat gak BW kat blog2 peberet kesayangan Cik Sue...blog Cik Sue jer lah yang agak bersawang skit..apa nak buat klu time office hour tu memang tak berkesempatan langsung nak update...usahkan nak update kadang2 tu nak jenguk pun tak sempat..kalau sempat pun time lunch jer..tu pun hanya ada masa 1 jam jer....takpelah nak buat camner kan dah tuntutan kerja mengatasi segalanya...

bila dah lama Cik Sue menyepi ni banyak yang Cik sue perhatikan dah berubah..macam2 yang dah berubah..
antaranya perubahan orang2 yang pernah berada diblog Cik Sue nih...berubah camner???emmm rasanya tak perlulah kot Cik Sue ceritakan secara detail...biarlah apa yang jadi tu Cik Sue je yang tahu...tapi dah memang lumrah atas dunia nih manusia bila dah berada diatas dia akan lupa masa2 dia berada dibawah dulu..masa2 dia susah dan perlukan bantuan insan2 yang setia disisi dia....


emmmm...itulah kan yan dipanggil hakikat kehidupan...bila senang ramai yang datang menghimpit namun untuk mencari yang sanggup menangis dan berduka bersama2 kita 1 dalam sejuta tu pun susah...jadi pada Cik Sue biarlah dia dengan caranya itu seandainya cara itu membahagiakan dia...rasanya tak perlu kita nak sebut atau ungkit segala jasa2 atau kebaikkan yang dah kita buat pada seseorang tu...terpulanglah samada dia nak kenang atau tak..pepatah tu dah betul rambut jer sama hitam tapi hati masing2 lain...jadi tepuk dada tanya hati masing2 mana satu cara pilihan kita, ingin mejadi seperti kacang lupakan kulit kah???...wallahualam...

" PEOPLE WILL FORGET WHAT YOU SAID..
PEOPLE WILL FORGET WHAT YOU DID..

BUT PEOPLE NEVER FORGET,
HOW YOU MADE THEM FEEL....."

7 comments:

faiz said...

tula...byk org yg kacang lupakan kulit ni...tapi sabar ye cik sue..

naz said...

selalunya orang macam ini akan berpatah balik. tunggu dan lihat

Cik Sue said...

faiz: sangat betul tu..tapi tu lumrah kan jadi haruslah sentiasa bersabar...

Cik Sue said...

naz: emmm..akan berpatah balik setelah dirinya berada dibawah kembalikan....thanks for the support naz... =D

Cik Cempaka said...

eh mana kulit sy, sejuknyer..

Then, patah balik....

haha

chii said...

tape2 cik sue...chii sentiasa ada disini..walaupun kadang2 sgt lambt kt masuk..hadoii..skrg ni terpaksa berebut ngn adik kalo nk guna tenet :p

ct _razakiah said...

biasa la kak..manusia.lumrah manusia..x pnh bersyukur dgn apa yang ada