MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Sunday, April 3, 2011

perjalanan yg memenatkan...


Assalamualaikum WBT...telah selamat sampai stelah bercuti2...seronok namun agak memenatkan..
okey citer pasal pertemuan dengan bakal MIL so far sangat2 okey...he3 lampu hijau sudah..tunggu jer undangan nanti yer korang....he3... =D

namun dalam keseronokkan tu ada peristiwa yang tak dapat Cik Sue lupakan....apa dia??kenalah baca n3 nih sampai habis yer...okey dah selesai acara di Kuala Kangsar Cik Sue pun gerak ke Penang...ingat2 lupa nih nak ke rumah abg Cik Sue kat sana nasib baik tak sesat.sampai2 kat sana camner ntah Cik Sue boleh terlupa pulak yang 2hb April adalah birthday anak buah Cik Sue...opsss sorry yer my nephew Muhammad Luqmanul Hakim apapun Happy Birthday yg ke-6 tahun...


** happy birthday Luqman... =D

selesai urusan di Penang tepat jam 8 malam Cik Sue bertolak balik untuk pulang ke Genting...perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 5 jam dari Penang ke Genting Highlands lancar...biasalah jadi lambat sikit sebab drive malam2 nih mata selalu di goda oleh kengantukkan tahap terlampau jadi banyak kali berhenti di hentian untuk top up balik kelesuan mata...tapi nak dijadikkan cerita, sampai jer kat jalan Batang Kali - Genting Highlands ntah camner sedang Cik Sue duk syokkkkk layan mata ke sebelah pemandu tetiba si dia kata minyak kete abis..haaa????korang bayangkan lah dah la jalan tu gelap tambah2 lak time tu pukul 2.30 pagi...uwaaaaaa...Cik Sue memang nak nangis dah...nak marah si dia pun tak berbaloi sebab kereta dah tak boleh jalan pun...cuba gak tahan mana2 kereta yang lalu lalang kat situ tapi takde yg nak berhenti...try call kak long Cik Sue nak mintak tolong alamakkkk!!!line pulak takde....aduhhhh memang tercabar giler masa tu..marah,takut,seram,sedih semua ada...dalam hati tak putus berdoa Ya Allah bukanlah hati sesiapa yang lalu kat situ untuk bantu kami...alhamdulillah pukul 4 pagi ada seorang hamba Allah yang berhati mulia nih berhenti untuk bantu kami...so dipendekkan cerita pergilah beli minyak pastu patah balik kat kereta..dah siap isi minyak si dia start kunci...aduhai sekali lagi diuji kereta tak nak hidup....apa lah kami nak buat nih...orang yang tolong tadi dah pergi....macam mana nih????tiba-tiba........

sambungan?? kat next n3 yer..nak gi mandi jap lagi nak sambut kedatangan my sista kat Genting nih...
tunggu tau....=D


3 comments:

chii said...

ishk..bleh plak ada sambungan nya..

mak aih..230 pagi ..huhuh..nasib baik tade jumpa cik pon ke kan..ehehehe

wahh..x sabo plak nk dapat kad undangan nih :p

Cik Sue said...

chii: tulah pasal..klu jumpa cik pon ishhh tak tau la camner agaknya...
tunggu yer sambungannya... =D

he3...konpem mesti jemput chii...

Ann Ishak said...

adoiiiiiiiiii bersambung pulak
tak sabar nak tau apa yang terjadi lepas tu