MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Sunday, April 17, 2011

Kesilapan Gaya yg Harus Dielak Lelaki

Assalamualaikum WBT..selamat berhujung minggu korang..perghh mesti ada banyak n3 panassss arini pasal gathering kat Alamanda dengan En Ben arini kan??he3 my sis pun pergi..Cik Sue pun sepatutnya join sekali tapi oleh kerana beberapa masalah yang tak dapat dielakkan maka tak jadi la join..kalau tak sure muka Cik Sue pun ada tertepek kat blog En Ben...takpe2 nanti kalau ada kesempatan boleh lah Cik Sue join pulak...
emm..alang2 dah terperap kat bilik jer arini so Cik Sue nak kongsi sikit tips berguna untuk lelaki2 diluar sana..
ala bukan nak memperlekehkan kaum lelaki tapi untuk manfaat korang gak kan??okey jom tengok apa gaya yang patut lelaki elakkan...

** macho dan bergaya kan?? =D
1. Menggenakan lebih dari satu wangian
okey mungkin ada setengah lelaki nih suka pada bau2an wangi nih...tu bagus tapi janganlah guna lebih dari satu wangian..kerana terlalu excited nak jumpa kekasih hati habis semua jenis perfume korang sembur...mak aihh tu bukan nak memikat lagi dah tu namanya nak menyeksa sistem penafasan kekasih korang...niat asal nak tampil hebat tapi tak sedar korang dah melakukan kesilapan...jadi sebaiknya gunalah perfume pada kadar perlu sahaja...yang perempuan pun sama tau..jangan duk sembur perfume berlebihan...kang ada lak yang pengsan sebab sesak nafas...

2. Malas merawat wajah
bukan perempuan jer yang kena merawat wajah, lelaki pun sama.takkalan korang nak biar wajah korang kusam,berminyak atau berjerawat hanya kerana korang seorang lelaki??ala tak salah pun lelaki pakai pencuci muka..untuk jaga penampilan korang gak..takde lah susah mana pun lepas cuci pakai pelembab..tak sampai 10 minit pun dah siap tau...korang mesti tak suka tengok muka kekasih korang kusam,berminyak dan penuh jerawat kan??jadi korang pun kenalah rajin merawat wajah korang gak wahai lelaki2 sekalian...

3. Biarkan kuku panjang dan kotor
ishhh..bab ni paling Cik Sue tak gemar...korang tak rasa geli ke bila tengok kuku korang yang panjang dan ada terselit kekotoran dicelah2 kuku korang tu??aduhai nak potong dan bersihkan kuku tu ambil masa tak sampai pun sejam...cuba letak sepuluh jari korang tu atas meja dan tumpukan pada nahagian kuku korang tu..kotor dan panjang tak??kalau yer tu bawak2 lah potong dan bersihkan yer...apa guna tampil macho dan hebt bergaya tapi aspek kebersihana tak dititik beratkan...

4. Bercukur sambil lewa
cuba korang perhatikan wajah korang kat cermin danlihat hasil cukuran korang..kemas tak??atau cukur sekadar sambil lewa jer?sebab nak cepat dan jimat korang hanya gunakan air sebagai pelembab untuk bercukur..apalah salahnya laburka sedikit wag untuk membeli pelembab untuk bercukur..selain memastikan cukuran korang lebih kemas dan rapi ianya juga dapat mengelakkan wajah anda dari mudah terluka ketika bercukur...ala,beli rokok mahal korang sanggp takkanlah beli pelembab utnuk bercukur korang tak mampu kot...

5. Bergaya dengan kaca mata hitam di waktu malam
tak ke pelik tu??kalau korang artis mungkinlah orang tak cakap apa...artis tu tujuan mereka pakai kaca mata hitam semasa show untuk elakkan rasa segan nak tengok kamera ataupun nak elak sinaran lampu spotlight...tapi kalau korang yang bukan artis pakai kaca mata hitam malam2 hari tak ke macam kureng sesuai jer...

6. Selesa denga bulu hidung panjang
eeee..sungguh mengelikan...nih lagi satu perkara yang perlu korang titik beratkan..masa2 sedang bercukur tu apa lah salahnya perhatikan sekali kalau2 ada yang dah terlebih menjalar keluar dari hidung korang tu...bawak2 lah gunting atau cabut ke...erkkk...sangat mengjengkelkan kalau dilihat oleh kekasih korang kan??
  
7. Salah memilih seluar jeans
pilih lah seluar jeans yang boleh menampakkkan korang lebih rugged namun bergaya..jangan main tangkap muat jer..bayangkan kalau korang bertubuh gempal tapi mengayakan skinny jeans??tak ke nampak kelakar tu...lagi satu janganlah pilih jeans yang dah terlalu lusuh sampai ianya kelihatan seperti dan bertahun tak berbasuh...tak macho dan bergaya dah tu tapi selekeh...

8. Gigi yang tak digosok 
yang ni lak dah banyak Cik Sue jumpa...tengok muka hensem,pakaian smart,macho, bergaya tapi bila senyum mak aihhh sebatu dah boleh nampak yang korang tak gosok gigi..lebih memalukan masih ada sisa2 saki baki makanan terlekat kat celah2 gigi korang...wooo..sangat memualkan...lagi satu pada yang merokok tu cubalah cari produk2 penjagaan gigi yang boleh mengelakkan gigi korang dari kuning hasil kesan nikotin dari asap rokok tu...kalau gigi korang besih tak mustahil ada yang jatuh hati hanya dek kerana senyuman korang yang menawan tu...

kalau ikutkan banyak lagi tips yang berguna untuk kaum lelaki nih Cik Sue nak kongsi tapi rasanya cukup yang ada ka tasa nih jer dulu..so sama2 lah korang praktikkan tips nih yer..tak salah berkorban masa sikit untuk diri korang gak..tak kan tak nak kelihatan macho,bergaya,menawan kat mata wanita2 di luar sana betul tak??
jadi renung2kan dan selamat mencuba... =D

16 comments:

saya YANA said...

kan.. jeles tol.. pakan Yana ni dok jauh.. kalau tak Yana pon join sekaki.. hehe. eii Yana tak suka btol sesapa yang kuku panjg.. eiii.. pastu itam2.. haha..

Shafiq said...

Hehe. Terima kasih kongsi tips-tips camnie. :-)

faiz said...

waktu baca entry ni laju2 tgk kuku panjang tak..heheh

Cik Sue said...

yana: cik sue memang sepatutnya pergi tapi ada masalah skit...haaa.tulah pantang betulkan..eeeyakkkss..geli betul...

Cik Sue said...

shafiq: sama2...sharing is caring.. =D

Cik Sue said...

faiz: haaaa...mesti panjang tu..cepat2 gi potong.he3.. =D

Lelord said...

x suke nmpak lelaki kuku kotor dan pjg, slalu check kuku asben ekeke

Cik Sue said...

lelord: samalaah...cik sue pun tak suka..pantang betul...he3..bagus tu.. =D

mas saari said...

hehehehe...rugi tau tak join!

Cik Sue said...

mas saari: takpe nnt lain kali jer la aku join... =D

shahjiehan said...

wahahha..terasa tol...

sabo je la... mmg lumrah

naz said...

perghhh. terasa hati saya haha saya seorang yang selekeh je tawww haihh haha

Cik Sue said...

shahjehan: upsss...alaaa jgnlah terasa..ni sekadar utk berkongsi jer... =D

Cik Sue said...

naz: ehhh..nape lak naz terasa nih?? selekeh pun ada tahap dia..klu nmpak selekeh tapi amik berat tntg kebersihan takpe lagi...naz terlebih mkn serbuk perasa nih kot tu pasal naz terasa nih..he3 =D

mykhalis said...

serius Khalis bukan lelaki idaman..wahahahha

Cik Sue said...

khalis: he3..mmg la bukan idaman dah...khalis dah jadi bapak dah..mana boleh nak jadi lelaki idaman dah.. =D