MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Tuesday, April 26, 2011

Jom Review Blog!!!

segmen dah join sekarang masa untuk review blog dah tiba...aritu kan Cik Sue ada join segmen Pembawa Wacana..korang ingat lagi tak??okey so sekarang baru Cik Sue dapat tahu yang Cik Sue diletakkan dakam kumpulan 2 yang terdiri daru 4 orang ahli...so tugasan kami adalah untuk menreview ketiga2 blog kawan2 dalam kumpulan kami tu...uishhh, best nih...jadi jom REVIEW pun bermula...

blog vs diari...
okey nih blog pertama kumpulan Cik Sue yang Cik Sue nak review...okey mula2 masuk blog nih tertarik dengan kartun pooh yang chumell tu...he3...susun atur blog kemas cuma kalu diperkemaskan lagi mungkin dapat mempermudahkan bacaan pelawat2 blog nih...n3 kat blog nih kebanyakkannya berkisar tentang kehidupan pemilik blog..banyak gak n3 menarik yang dihasilkan antaranya yang Cik Sue baca adalah Menguap Berjangkit dan ada juga n3 yang lain berkisar pada kisah2 artis..pada Cik Sue mungkin patut kurangkan n3 tentang artis nih sebab Cik Sue perhatikan dah banyak blog2 yang dah berbuat begitu..iaitu mengunakan kisah artis sebagai n3 di blog mereka.boleh nak buat n3 pasal artis nih cuma tak perlu selalu kot..lain2 rasanya takde apa yang Cik Sue nak tegur..he3 almaklumlah Cik Sue pun tak pandai sangat nak komen2 blog orang lain nih...ni pun sekadar review dan bagi pendapat yang ikhlas untuk kita sama2 memperbaiki mutu blog kita yer..

kisah seorang gadis melayu
okey blog kedua yang Cik Sue nak review kali nih blog milik gadis melayu yang bernama Atia..okey blog nih kemas...cuma mungkin agak banyak widget...emmm macam yang ada perkataan yang bergerak2 tulis nama Atia tu rasanya tak perlu kot...dulu2 masa Cik Sue mula berblog dulu pun ada gak letak tapi bila ada yang bagi pendapat yang semua tu tak perlu ada dalam blog kita maka Cik Sue buat keputusan untuk remove jer..dan juga slide show untuk gambar2 tu mungkin perlu dikurangkan sedikit..bukan apa kadang2 slide show nih menambahkan berat blog kita untuk loading sama gak denga effect salji yang jatuh berguguran tu..ewahhh..memang cantik kalau kita tengok tapi sebenarnya widget tu kekadang boleh menganggu kosentrasi pembaca yang datang, lagi2 yang baru nak follow kita sebab kekadang pembaca tu nak klik kat butang follow tapi dek kerana effect salji tu bila mereka klik butang follow tu keluar lak page sumber widget tu...yang nih pun cik Sue pernah kena gak dulu tu yang sekarang dah memang tak letak dah widget2 yang dirasakan tak berapa perlu nih..Atia, nih pendapat Cik Sue jer lah,jangan marah yer...he3...okey masuk bab n3 pulak Cik Sue suka Lawak Santai nih..keh3 pecah perut Cik Sue gelak yer...lagi satu Atia nih sepesen dengan Cik Sue kaki join segmen... =D

 c tukang karut..
okey blog ketiga dan terakhir dalam group Cik Sue yang Cik Sue nak kena review nih...nama blog nih simple jer..Cik Sue suka tu, cuma pemilik blog terlalu banyak guna ayat2 shortform dalam n3 beliau emmm mungkin sebab pemilik blog nih masih remaja muda belia lagi kot...he3..sebenarnya boleh kita guna shortform nih cuma kena tengok ayat dan perkataan yang nak di shortformkan tu..yelah kadang2 tak semua yang baca n3 kat blog kita nih faham shortform2 yang kita gunakan nih..yelah Cik Sue perhatikan remaja2 sekarang banyak shortform2 diaorang yang tersendiri macam aku jadi aq,apa2 jadi pape dan macam2 lagilah..macam Cik Sue nih kekadaang tak berapa nak faham sebab tak pandai sangat guna shortform2 nih...pemilik blog nih pun rajin gak join segmen2 anjuran En Ben dan lain blogger..bagus tu ada usaha nak majukan blog sndiri kan dik...teruskan usaha tu tau jangan give up...paling menarik Cik Sue header adik nih yang sempoi jer macam tuannya..simple and nice...okey bab n3 pulak Cik Sue tengok banyak berkisah tentang kehidupan pemilik blog seharian..antara n3 yang Cik Sue sempat baca adalah Kagum, cuma macam Cik Sue bagitahu di awal tadi banyak sangat shortform jadik terkial2 ler Cik Sue nak habiskan baca 1 n3 tu dik...he3 al maklumlah zaman remaja Cik Sue ni dulu takde lagi ayat shortform nih...tu yang macam pelik sikit mata ni bila nak baca..
jangan marah yer dik....

so dah tamat lah seisi menreview dan direview oleh Cik Sue untuk kumpulan Cik Sue nih...mana2 yang kena review tu harap dapat memaafkan jika ada sebarang teguran dari Cik Sue yang tak tepat yer...bukan senang nak review blog orang lain nih...fuhhh..berpeluh nak fikir ayat nak taip tau...bukan apa takut gak kalau2 ada yang tak suka dengan apa yang Cik Sue tegur tu...apapun pada yang dah review blog Cik Sue tu terima kasih banyak2..apa teguran yang berguna akan cuba diperbaikki dan di pertingkatkan lagi mutu blog Cik Sue yang tak seberapa nih.....THANKS A LOT!!


11 comments:

GeminiGurlz said...

thanks!! nanti akan kurangkan n3 artis tu..hihihihi

Cik Sue said...

gemini gurlz: he3...ur welcome...tak sabar tunggu awak revieew blog akak pulak yer... =D
salam perkenalan...

gadis melayu said...

tq cik sue.. atia sgt2 menghargainya..^_^

chek siti wan kuncup said...

da review belog nie..mekaseh review belog kite.. ^^

http://xtawula.blogspot.com/2011/04/review-dalam-review-kumpulan-2.html#comments

ghostwriter said...

tegur x salah...=)

Cik Sue said...

gadia melayu: sama2...terima kasih untuk awak gak... =D

Cik Sue said...

chek siti: sama2 juga...thanks juga sebab review blog akak... =D

Cik Sue said...

ghostwriter: berul tu..untuk memperbaiki diri kan... =D

naz said...

rajin cik sue promote blog orang tak hairan lah blog cik sue ramai orang visit:)

Cik Sue said...

naz: blog naz juga...promosi..promosi.....

Anonymous said...

Hola,

Es la pieza entretenida
http://www.elcoru.com/
Truden