MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH ..

image

segmen lagi...biarlah orang muak tengok blog Cik Sue nih penuh dengan segmen dar En Ben...he3...kalau tak suka sila klik butang pangkah kat atas belah kanan tu yer...pada yang berminat nak join tu silalah klik banner kat atas tu yer...okey segmen kali nih citer pasal alam persekolahan...

perkara yang anda tidak boleh lupakan bila berbicara tentang SEKOLAH..
okey sebut pasal sekolah nih banyak sangat kenangan pahit,manis kalau nak diceritakan...kalau nak cerita rasanya 3 hari 3 malam pun belum tentu boleh habis....kenangan zaman persekolahan Cik Sue yang paling Cik Sue tak dapat lupakan ialah masa mula2 masuk tahun 1 dulu...mula2 nak nak masuk sekolahkan memang tak terkata excited nya..malam tu memang confirm tak boleh tido..tak sabar nak pakai uniform sekolah...pendek kata hari tu jer mau 3,4 kali try baju sekolah dengan kasut sekolah...

esoknya pagi2 bila arwah abah kejutkan sikit punya liat nak bangun..he3..maklumlah tak pernah lagi kena bangun pagi2 camtu...tapi bila dah sampai sekolah dah ada kawan2 seronok tak terhingga..sampai lupakan arwah abah yang temankan Cik Sue masa hari pertama sekolah tu..sabar jelah kan..paling Cik Sue takleh lupa gak ialah masa jadi pengawas sekolah dari Darjah 4 hingga Darjah 6..pengawas yang paling garang masa tu Cik Sue lah..pantang kalau ada murid2 lain yang datang lewat, confirm kena denda dengan Cik Sue..denda apa??kena kutip sampah keliling sekolah..sampai ada yang panggil Cik Sue pengganas masa tu bukan pengawas...he3...tapi tu kenangan untuk masa zaman sekolah rendahlah..kurang sikitlah kenangan yang hebat2 nih kalau nak dibandingkan dengan kenangan masa zaman sekolah menengah...

bila sebut kenangan zaman sekolah menengah dah tentulah banyak yang cintan cintun dah..he3..tapi Cik Sue tak pernah la bercinta time2sekolah menengah dulu...tak pandai nak cari boyfriend...lagipun mas tu ala2 malu2 kucing lagi...kalau temankan member kamceng gi dating tu selalulah..maklumlah member takut kantoi dengan mak ayah dia jadi dia gunakanlah alasan nak keluar study dengan Cik Sue, padahal pergi dating dengan boyfriend..yang Cik Sue lak masa tu dah macam pak jaga..tukang cover line kot2 ada orang yang dikenali lalu cepat2 bagitahu kat member tu..baguih dok???tapi tu masa zaman2 remaja dulu2 la...memang manis kalau dikenangkan balik masa tu..muka pun suci jer lagi...muka tak berapa pandai nak berdating...ada senior ngorat pun tunduk jer..malu ler konon..ha3....

salah satu lagi kenangan yang Cik Sue tak boleh lupa masa zaman persekolahan dulu bila Cik Sue kat Tingkatan 5..masa tu kelas Cik Sue nih memang terkenal dengan kebisingannya..pantang takde cikgu, maka kelas kami akan bertukar menjadi pasar borong..dengan ada yang tido,yang buat group menyembang tak ingat dunia..tu belum lagi yang duk main lari2 berkejaran dalam kelas..memang haru biru lah...jadi oleh kerana dah selalu kena tangkap denga Pengetua sekolah kerana kelas kami adalah kelas yang paling bising, maka Pengetua buat keputusan untuk pindahkan kelas kami tu betul2 kat sebelah bilik guru..haaa..amik kau..tulah sape suruh bising lagi kan??harapan Pengetua bila dia buat keputusan macam tu perengai dah sikap kami akan berubah...takdelah bising sangat dah...sebulan,2 bulan,3 bulan oklah ada perubahan..masuk 4 bulan dah balik jadi perangai lama...pendek kata memang peninglah kepala Pengetua sekolah masa tu nak ubah sikap kami 1 kelas nih...tapi alhamdulillah berkat kesabaran Pengetua kami banyak berubah...dan kerana ketegasan Pengetua juga ramai diantara rakan2 sekelas Cik Sue dulu dah pun berjaya dalam kehidupan mereka...

itulah kenangan zaman persekolah yang Cik Sue tak pernah lupa.memang banyak pahit dan manisnya.kalau nak cerita nih memang tak habis,tapi cukuplah sampai takat nih jer kang En Ben tolak lak penyertaan Cik Sue...

12 comments:

faiz said...

mcm2 kenangan kite dpt kat sekolah kan..

Cik Sue said...

faiz: betul...pahit manis semua ada..best betul zaman sekolah dulu... =D

mas saari said...

hehehehe...ko mmg lagi nakal dari aku! aku baik sikitlah...

aku ada promote blog ko kat blog aku tau!

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Maha raja lawak

aynadys said...

Salam kenal. Dari blog BA. Cite yang menarik. Sudi jengah blog saya. Tq :)

sopisTcated said...

betul² pengalaman pahit manis semua ada...:D
http://sopis.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenangan-masa-sekolah-4.html Jemput singgah ek...

hai kak mas ;) :D

Cik Sue said...

kak mas: promote la lagi dan lagi..mekacih2..syggggg kamoooo... =D

Cik Sue said...

fuyooh: salam kenal juga... =D

Cik Sue said...

aynadys: salam kenal juga..insyaAllah pasti akan di terjah nnt... =D

Cik Sue said...

soppisTcated: salam perkenalan...insyaAllah akan balas kunjungan awak... =D

sueMUNCET said...

datang singgah.. ;)

zaman persekolahan memang best! ;)

MissNaL said...

salam kenal n follow kak..;p


http://ciknalspeaking.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html