MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Wednesday, March 2, 2011

tetiba rajin...

arinih ntah apa2 ntah mood selera tekak aku tetiba nak makan nasi tomato tambah pulak diri ni tengah rajin yang amat...so pepagi aku pun pesan kat my bro in law untuk beli bebahan nak masak2 today....pesan punya pesan sekali bahannya tak cukup lengkap...adehhh..apa nak buat ni?tekak dah teringin nak beli tak tau kat mana boleh dapat yang sedap....errr..idea2 please coming....

hurmmm..dah selongkar2 apa yang ada kat dapur my sis nih,kumpul2 cukup la kot bebahan nak buat nasi hentam sajalah version Cik Sue...lepas berhempas pulas,berpeluh ketiak (errr...takdelah sampai menitik okey...)
maka terhasillah nasi hentam sajalah version Cik Sue...sekali tengok cam nasi ayam pun ada,2 kali pandang macam nasi minyak yang tak cukup bahan...errr..ikut la korang nak panggil nasi apapun yang penting kenyang bila dimakan cukup...inilah hasilnya....

*
*
*
*
*
*
*
** nilah nasinya....sila abaikan daun pandan itu..he3...


dan kombinasi lauk untuk nasi tadi.....

*
*
*
*
*
*
*
** ayam masak merah version Cik Sue...sedap tak tgk???? =D



takpelah kan walau tak jadi nak buat nasi tomato namun nasi ntah apa2 ntah ni pun sedap juga dan memenuhi selera anak tekakku...camner nak diet nih???errrrrrr....


mintak diri yer..nak makan,lapor nih..nyumm..nyumm..jemput2 tengok yer... =D


28 comments:

Wafiy Suzly said...

amboi makan sorang,hahaha

Cik Sue said...

wafiy: jemput2 meh ler..bnyk lagi kat dapur tu..ha3...

Syukri Hasshan said...

datang tempekkn diri..macih follow sy!folow back...

lapaq lapaq..tak tahan tgk...

Cik Sue said...

syukri: meh3..jemput masuk...cepat2 sebelum kehabisan nasi..ahakS =D

Cik Yana said...

Habiskan sorang je ke tu? Tak hantar pun kat sini sikit :P

Cik Sue said...

cik yana: errrkk..takkan habiskan sorg...he3..alamak..lain kali cik sue hntar ek dear.. =D

Adzriel AB said...

sedap makan ni tak pandang kiri kanan dah. rajin adik ni masak...bertuah suami.. ehh...

faiz said...

nampak cam sedap...

chii said...

layan je la kan..as long sedap di tekak kita..ehehe..

ayam masak merah tu nmpak menyelerakan..yummyyy

Cik Sue said...

adzriel : boleh la skit2...tengsss...
=D

Cik Sue said...

faiz: bukan nmpak jer,mmg sedap pun...ahakS...jemput2 mkn...=D

Cik Sue said...

chii: yup betul tu...

sedap laling...tapi tu la kan musnah,punah,ranap diet cik sue...huk3..nmpaknya esok kena lari keliling rumah..yah..yah... =)

M.N.SYUKRI said...

aduh..tibe2 ngidam ayam masak merah..

Cik Sue said...

m.n.syukri: aduhhh..kenapa lambat sangat sampainyer??udah abeshhh ler...len kali la pulak ek... =D

naz said...

perghhhhh meleleh air liur saya haha

haniQaseh said...

wahhh nampak sedap sungguh ayam masak merah tu...nasib perut x berisi kalu x mau pegi cari...tq follow blog tiee...n tie drg follow kat sini blk yer...salam perkenalan...

fyna said...

waaa...sangat sedap!!~
hehehe...
lapa2...




jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Gimi said...

Ok la tu..saya tak pandai masak..
masak air bole le

Cik Sue said...

naz: perghh..mau tak sedap...silap naz lambat skit jer...kalau tak sempat la jamah sesuap dua...hik2 =D

Cik Sue said...

haniqaseh: sedap dimata sedap jua dimulut..ahakS..

Mekasih hani...keep in touch ya!!

Cik Sue said...

fyna: yeahhh mmg sedap la kot..ha3

mekasih dtg singgah..ok nnt cik sue follow u.... =D

Cik Sue said...

gimi: ok pe janji leh masak..he3.. =D

Intan Maizura Ibrahim said...

wow..cedapnyer tgk ayam masak merah tuh

deeya said...

cik sue... sedap jer tgk lauk tuh... salam kenal

Cik Sue said...

intan: tgk dan rasa pun sodapppp...keh3 Cik Sue terperasan sudaaa.. =D

Cik Sue said...

deeya: mekacih laling... =D

Mrs Hakim said...

sedapnye cik sue oooiiii!!!!! kalah masterchief..hehehehe

Cik Sue said...

mrs hakim: waahhhh..takdelah kalah masterchef....takat lepas perut sendirik jer nih...tengsss dear... =D