MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Wednesday, March 16, 2011

MACAM TAK MASUK AKAL JER...

** sila abaikan muka terkejut kartun tu,sebab muka Cik Sue tak macam nih okey masa tgk bil tu.. =D

perghh arini baru jer dapat tengok bil untuk rawatan perubatan masa Cik Sue admitted untuk operatin 2 bulan lalu...umaggg aihhhhh..naik juling bijik mata tengok charge yang dikenakan...
nilah private hospital, kadang2 tengok charge yang dikenakan agak keterlaluan dan melampau...cer korang tengok nih....




** sajer besarkan gambar nih kasik clear skit.... =D

haaaa..amik kau sampai 4 muka surat...perghhh yang tak tahan tu alcohol swab pun charge tu...patut ke???
Cik Sue rasa cam tak patut jer....dah la sampai RM 2.50 dia charge..hurmm memang kaw2 dia pulun charge..mentang2 company cover...tapi cover hanya sebahagian sahaja,maka lebihan2 itulah akan di tolak dari gaji pokok Cik Sue yang tak seberapa tu...tapi tu cik Sue tak kisah la sangat...yang tak tahan charge hospital tu..memang juling bijik mata tengok...

memang patut la Cik Sue rasa kerajaan kena amibil tahu dan pantau kos rawatan perubatan kat hospital swasta nih..memang ada sebahagian hospital swasta yang mengenakan charge kos perubatan yang agak melampau..kaedah rawatan dan ubatan yang diaorang bagi sama jer macam hospital kerajaan...nak kata istimewa sangat layanan masa kat wad tu takdelah istimewa mana pun...lainlah kalau dapat katil dan bilik 3 bintang boleh la di terima dek akal charge yang melampau tu..kalau kena kat orang yang berada mungkinlah tak menjadi masalah tapi kalau kena pada mereka yang berpendapatan sederhana nih??tak ke jadi beban...
so kat sini Cik Sue dah dapat pengajaran,lepas nih dah malas nak follow up rawatan kat hospital panel company Cik Sue kerja nih lagi...nak tak nak pergi jelah hospital kerajaan walaupun terpaksa korban masa sikit...korang faham2 jer lah hospital kerajaan nih kan...ramai woooo..mau sehari suntuk kena duk kat hospital sementara nak tunggu giliran..sabor jerla....

korang nak sama2 juling mata dengan Cik Sue?ha,jom lah kita sesama menatap bil2 nih yer...he3.. =D



20 comments:

Norhafiza said...

mak ai..bukan stakat juling, yg depan duk blakang yg belakang duk depan dah ni hehe..tp biasa la kan ciksue..kami pun apa kurangnya..kt labuan ni takde pakar jd klo kita patah tangan skl pun kene terbang ke KK, Sabah..pastu tiap kali kene review kene terbang lagi p sana..sabooo je laaa..oo patut la ciksue cuti lama ari tu ek..sori kakNo tak tahu (ciksue sakit apa)..kakNo doakan ciksue dah sembuh sepenuhnya ya..mudah2an...amin..

BbSH~ said...

umaingaihhh!

mykhalis said...

kalau khalis..mau sakit lagik skali nie..heehe

Fitri Senin said...

mak aih...boleh ye cmtu derang punye chargers..yelah hospital private ni..doktor bg consultation 5minit je dh charge sampai RM80-RM100*hspital yg pernah fit pegi la..* Giller ke apa..

IJAT360 said...

gile baboon...total semua berape la gamaknya ek..

mas.saari said...

medicine cup pun charge!
baik bubuh ubat atas tangan je..

Cik Sue said...

kak no: tulah tau takpe...memang pakat julinglah mata arinih...he3...sakit skit ka tapi skrg dah makin ok dah...mekasih akak... =D

Cik Sue said...

bB: bukan umangggaihh lg dah..terus pengsan!!!

Cik Sue said...

khalis: memang dah sakit balik dah nih...sakit hati... =D

Cik Sue said...

fitri: huh!!memang giler diaorang nih ingat kita kerja cop duit ke hape ntah...geram...grrrrrr...

Cik Sue said...

ijat: giler baboon + giler tapir,tenuk dah nih..he3... =D

Cik Sue said...

k.mas: tau takpe...padahal medicine cup tu dia recycle guna lapanploh kali...hampehhhhh

Ilhamny.com said...

mmg juling mata tgk bil gitu..juling sampai pengsan..baru nak baik, tgk bil, trus sakit balik..huhuhu

chii said...

alamek..pengsan jap :p

Gimi said...

betul..ni hospital kena pergi macam trafik gak...

Cik Sue said...

illhamny: tau takpe..mmg rasa nak =(

Cik Sue said...

chii: uikkss...jom pengsan sama2 dear.. =D

Cik Sue said...

gimi: tu lah pasal...tak logik jer semua charge tu kan....

encikReza said...

xder insuranskah?
meh beli ngan aku!

Cik Sue said...

raay : hamboiii...sambil nyelam minum air yer.... =D