MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Sunday, March 13, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


Assalamualaikum korang....he3 lambat update arini sebab pi menonton citer Hikayat Merong Mahawangsa..
emmm..komen Cik Sue tentang citer nih...errr, oklah kot...tu pendapat Cik Sue la, pendapat orang lain tak tau la kan..starting citer nih seyess Cik Sue hampir2 terlena disebabkan diaolog2 purbakala dan jalan penceritaan yang agak meleret2...ngantuk sehhh...tapi mata jadi segar semula bila ada diselitkan adegan2 yang mencuit hati dan mampu mengundang tawa 1 panggung...paling menggelikan hati gelagat dayang kepada Puteri negara China, Ying Ying...Cik Sue pun tak ingat nama sebenar pelakon tu tapi dia berjaya membawa watak tu dengan berkesan...dan paling tak tahan ada yang gelak besar bila tengok  kemunculan Dato' Rahim Razali..ntah Cik Sue pun tak faham apa yang diaorang gelakkan..mungkin sebab costum ataupun rambut palsu yang Dato' Rahim Razali pakai kot...

** haa..yang rambut putih tu lah Dato' Rahim Razali..

so tak nak citer panjang2, pada yang belum sempat menonton filem nih jomlah beramai2 sesakkan panggung..
masa nilah kita nak sokong filem melayu kan??filem hasil dari pengarah muda dan anak tempatan yang harus dibanggakan...jadi dari 5 bintang untuk filem nih, Cik Sue kasi 3 bintang..apapun tahniah kepada KRU kerana berjaya menghasilkan filem penuh aksi nih...

jommmm tengok wayang...next Cik Sue mau tengok citer nih pulak...cam best jer... =D


pssttt..ada yang dah tengok tak citer nih??kalau ada komen skit, best tak?



10 comments:

chii said...

chii x tgk lg..mayb next week br nk g tgk =)

sape peminat filem epic mmg layan la..harap2 chii x tertdo :p

Cik Sue said...

chii: mula2 tu mmg nak tertido dah..nasib ada lawak skit baru hilang ngantuk... =D

faiz said...

ntah bilela nk tgk citer ni..

Cik Sue said...

faiz: tengok jgn tak tengok...he3.. =D

Ibu Arif Atan said...

huhuhu cerite hikayat merong mahawangsa tu memang sy nak sangat p tengok.. mesti besh kan... dgr plak cik sue citer makin lah terase nak tengok...

Pasal citer kat bawah tu sy mmg tak tengok lagi tp kali ni nak komen skit la pasal gambar dia, ade salib rs mcm tak sesuai untuk letak dlm blog, kalau nak letak kaburkan gambar tang salib tu, sbb ustaz ade bgth kalau kita pandang salib hati kite menjadi gelap!
Maaf Kalau2 cik sue kecik hati...

aNNa maRdHiaH said...

blom sempat lagi tonton cite nih .
excited lak nak pg tgk ..

Cik Sue said...

ibu arif: best gak la citer tu..jangan ketinggalan tengok tau..pastu share best ke tak..

pasal tanda salib tu mekasih sgt sebab tegur..kalau tak cik sue tak sedar dah...thanks a lot sis... =D
cik sue tak kecik ati pun..dun worry dear...

Cik Sue said...

anna: tgk tau jgn tak tgk...pastu kasik brp bintang ok dear... =D

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

betul ying ying penambha perisa cerita..part dato rahim razali pon sy ketawa..nak baca sebabnya..

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA (REVIEW SESUKA HATI AKU AJE)

encikReza said...

aku pun nk g tengok beastly!