MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Saturday, March 5, 2011

CERITA KREATIF CIK SUE PASAL BEN ASHAARI !

BEN ASHAARI

he3...segmen lagikan...apa nak buat dah memang Cik sue minat nak join...korang pun minat??haa..apa lagi jom lah ramai2 klik sini...



siapa Ben Ashaari dimata Cik Sue??manusia biasa gak macam korang dan macam Cik Sue gak...Ben Ashaari pun ada blog,update n3 macam korang dan Cik Sue gak...itulah tanggapan Cik sue bila mula2 masuk ke dunia blogging nih...haram jadah tak kenal siapa Ben Ashaari nih..buh la banyak mana pun segmen 1 pun Cik Sue tak join sebab tak pernah jengah blog Ben Ashaari nih..tau pun pasal Ben Ashaari nih sebab dengar orang duk sebut2 jer...hinggalah ke satu saat Cik Sue tertarik nak masuk BW kat blog En Ben nih...terjah punya terjah rupanya banyak info2 menarik tentang dunia blog nih yang En Ben kongsikan kat blog dia...
so mula2 jadi silent reader jer...pastu start komen skit2..then sekarang pantang tengok En Ben buat segmen mesti nak join...paling aku suka tentang En Ben nih dia selalu bagi tips,nasihat untuk semua blogger2 camner cara nak pikat follower,camner nak kekalkan populariti blog..kira En Ben nih tak kedekut ilmulah...bukan nak glamer sesorang...dia lebih senang tengok blogger2 yang lain turut sama berjaya macam dia....

ramai orang cakap En Ben nih giler traffic...pada Cik Sue biarlah mungkin ini cara En Ben untuk mengekalkan populariti blog die...tapi Cik Sue rasa takde sape yang suka tengok traffic blog die sama jer kan?kurang2 nak la ada kemajuan...betul tak korang??seyes Cik Sue cakap sejak join segmen dari blog En Ben nih dalam masa 2 ari Cik Sue boleh dapat 100++ follower...tapi janganlah harapkan segmen En Ben jer...Cik Sue pun kena gak rajin2 BW kat blog2 blogger lain, dan cuba pratikkan tips yang Cik Sue dapat dari blog En Ben jadi dengan cara nih baru lah orang boleh kenal kitakan??lagi 1 yang Cik Sue suka, En Ben nih selalu mengingatkan kita tujuaan sebenar kita dalam dunia blog nih..

pada Cik Sue segala kejayaan yang En Ben lalui sekarang dia memang berhak untuk menikmatinya..ini semua adalah dari usaha kerasnya dalam dunia blogging nih..walau ramai mana yang mencemuh beliau namun semangatnya tak pernah padam dan kerana inilah En Ben menjadi sumber inspirasi pada blogger2 yang lain dan juga Cik Sue..namun segala pujian dan perghargaan juga tidak menjadikan beliau lupa dari mana beliau bermula...dan hingga kini beliau masih gigih untuk membantu blogger2 yang baru hendak mula menapak..dan yang paling best kemana saja beliau pergi pasti blog beliau menjadi teman...mana mau cari???Cik Sue pun tak larat nak angkut lappy kesana kemari sebab nak update n3..BEN ASHAARI jer yang sanggup buat.....

16 comments:

mykhalis said...

tapi serius khalis tengok cik sue rajin melawat n komen rakan2 blogger yang lain.. cik sue kenelah wat strategi sndiri untuk pikat pembaca..dop gitue.. smoga terus sukses k?

Cik Sue said...

khalis: he3..mekasih...ada gak yang perasan rupanya...tulah nak kena fikir gak apa strategi yang terbaikkan.. =D

Hafeezan said...

strategi yang diamalkan oleh blogger lain. anyway nice artikel about Ben. Good luck

cik yuz said...

cerita kamu best...good luck dear....follow kamu balik..thanks ek :)

chii said...

hehe..tak terikut chii ngan cara ben...byk giler dia update sehari..

chii wat masa ni hanya leh update satu hari satu n3 je...ehehe

Cik Sue said...

cik yuz: kamuu juga punya n3 yg best, tengsss dear.. =D

Cik Sue said...

hafeeza: cik sue sekadar mencuba... untung sabut timbul untung batu tenggelam... =D

Cik Sue said...

chii: cik sue pun,paling bnyk pun 2 jer tu pun dah kira kekeringan idea gak...he3...tapi takpe biarlah kita menjadi diri kita yer laling...tak perlu copy paste.. =D

♥ Ana Joe ♥ said...

jenguk org segmen join bro ben... tehee =)

cerita kreatif saya pasal bro ben

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog CERITA KREATIF BEN ASHAARI ;)
dtg dr blog abg ben;D.

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

Fizalinolie said...

Thanks cik Su singgah blog saya dan follow... Saya follow awak balik ek.. Hehehe... Yes, apa awak kata mmg betul... dan banyak benda kita belajar dari Abang Ben... Bukan jer pasal blog malah kehidupan seharian... Itulah dia yg sebenar2nya erti kita wujudkan blog... bersantai, berkongsi ilmu dan akhir sekali kalau ada rezeki utk tambahkan income... Apa salahnyer...

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog EN.BA =)

~masithah hanis~ said...

datang singgah :DDD

~masithah hanis~ said...

datang singgah :DDD

pRiNCe said...

"nice entry... :)
jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

prince datang dari blog bro ben..:)

sya hassan said...

sggh sni smbil follow.. (: