MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Thursday, March 31, 2011

jom ke Kuala Kangsar & Penang


best weekend datang lagi...minggu nih seronok skit sebab Cik Sue nak ke Kuala Kangsar & Penang...he3...
seronok nih tak sabar nak jalan2 cari pasal nih...dah agak lama tak berjalan jauh nih...yelah dah asyik bercuti kat Genting nih jer...ada tak sape menetap di 2 tempat nih??boleh gak Cik Sue datang terjah kalau ada... =D

sebenarnya tujuan utamanya adalah nak ke rumah bakal errrr...MIL di Kuala Kangsar...wahhhh....he3..dalam seronok nih ada gak gementar nih....segan pun ada gak....lepas tu terus nak ke Penang ke rumah abang Cik Sue yang menetap kat sana...nak tengok anak buah baru....sambil tu boleh gak tukar2 angin kan....alang2 dah nak ke Penang nih ingat nak gi shopping jeruk la..yelah kat sana kan terkenal dengan jeruk buah pala nya...paling best jeruk salak...ishhhh terliur dah nih tak sabar dah nak ke sana....
korang apa plan hujung minggu nih?? =D

permisi...nak kemas beg laaaaaa.... 

wajah baru...


Asslamaualaikum korang....suka tak wajah baru teratak Cik Sue???chumelll tak?senang tak nak loading??tak beratkan???chantekkk kan??ha3 bnyak betul soalan....apapun nih la perubahan baru untuk teratak Cik Sue...
harap2 lepas nih takde la yang kata blog Cik Sue berat nak loading...
korang pun berminat nak deco korang punya blog???jom DECO BERSAMA WAN HAZEL
gerenti puas hati.. =D

million thanks to Wan Hazel sebab tolong buat template baru untuk Cik Sue yang banyak kerenah nih yer..
sayang Wan banyak2 la... =D

Wednesday, March 30, 2011

DECO DECO BENG BENG BOONG !

Santai Bersama BEN ASHAARI

jom2 join segmen kelolaan En Ben lagi...senang jer nak join klik jer banner kat atas tu....
jom cepat..mari  kita tengok sape yang kena BENG BENG BOONG!!!

Monday, March 28, 2011

GEGAR BLOGGER BARU

Santai Bersama BEN ASHAARI
segmen datang lagi...he3...dah memalam nih baru dapat join al maklumlah Cik Sue beeezeeee for the whole day...okey tak nak buang masa korang kalau nak join pun boleh klik je banner kat atas tu...

1. okey syarat pertama penyertaan En Ben suruh pilih mana2 gambar kat blog beliau...Cik Sue pilih gambar nih..

kenapa Cik Sue pilih gambar nih sebab masa nih muka En Ben kelakor...ha3...muka tengah lapor tunggu ayam Kenny Rogers fav En Ben tu...sian.....jom baca citer En Ben pasal ayam fav beliau tu kat SINI

2. Jelaskan kenapa Cik Sue jadi blogger..
Cik Sue buat blog nih mula2 atas dasar suka2 jer...lagipun atas paksaan a.k.a ajakan maut my sista la..sibuk suruh Cik Sue jadi follower blog dia..so bila dah start blogging jadi kemaruk pulak sbab rasa seronok.dari blog gak Cik Sue dapat ramai kawan...boleh kongsi2 pengalaman dan paling best siap pernah dapat hadiah lagi...jadi Cik Sue dah nampak keseronokkan jadi blogger nih...samping2 tu boleh gak jana pendapatan..tak gitu korang?? =D

3. Blog yang menjadi pilihan harian anda, blog yang wajib Cik Sue masuk hari2..
Blog yang Cik Sue wajib masuk hari2 blog Chii, Khalis dan Naz memang wajib Cik Sue masuk hari sebab blog diaorang BEST sangat dan juga blog2 follower Cik Sue yang lain gak...

okey dah siap..... =D

Sunday, March 27, 2011

BERCUTI???

Assalamualaikum WBT...arini seharian tak mengadap  lappy...Cik Sue pergi bercuti...kemana???he3...jauhhhhh bangat....tau tak kat mana nih???


 jauh tak???he3...arini terpaksa jadi tour guide kat Genting...memenuhi permintaan errrr...permintaan si dia...upsss....he3....di sebabkan Cik Sue malas nak merasa kepanasan kalau pergi luar dari Genting maka Cik Sue memilih untuk jalan2 kat sini je la walaupun hakikatnya dah tak tau nak kemana kat sini...tapi kalau korang nak tau walaupun Cik Sue dah lama kat Genting nih tapi Cik Sue jarang keluar jalan2 kat sini...bukan apa, bila time weekend tulah jer masa yang Cik Sue ada untuk berehat jadi Cik Sue lebih suka memerap je kat bilik...apalagi kalau bukan tido...ganti balik tido yang dah missed masa2 Cik Sue beezeee like a bee tu...so saje nak share gambar arini dengan korang...gambar si dia???upss...no..no..no...RAHSIA... =D

** cantikkan bunga nih???cam Cik Sue..he3.. =D

**  ambik gambar curi2 kat Snow House...kat dalam nih tak leh bawak camera..


ehhh..tu jer???ada banyak sebenarnya tapi dah ditapis oleh lembaga penapisan filem..he3..jadi tak leh disiarkan disini..apa2 pun Cik Sue enjoy the day!!! =D
** pstttt...sape2 nak datang cuti kat sini boleh contact Cik Sue tau...nanti Cik Sue kasi special discount... 
permisi..... =D

Saturday, March 26, 2011

Bukti Cik Sue sokong Earth Hour!!!


weeee...korang nampak tak itu???gelap gelita....lilin yang Cik Sue cari tak ku temui maka dengan itu Cik Sue bertemankan cahaya dari lappy sahaja..mak aihhh memang gelap....apapun seronok sebab turut sama menjayakan Earth Hour kali nih.... =D

adehhhh lepas Earth Hour kepala Cik Sue pulak pening2 lalat sebab duk ngadap lappy dalam gelap...

‘ KAWAN2 JOM KOMEN BLOG SAYA’


wahhh...nak join segmen anjuran Puteri Katek pulak malam nih...syaratnya mudah jer...buat jer macam yang Cik Sue buat nih nanti Puteri Katek akan dtg jengah blog korang peringkat demi peringkat untuk komen kat n3 yg korang buat nih...he3...peluang baik nih....so jom la join ramai2...oppsss...last sekali kena letak tagline untuk segmen nih...

"KOMEN DARI ANDA SANGATLAH DIPERLUKAN"

haaa..apa lagi komen ler jangan tak komen... =D

Earth Hour...


26 March 2011 Earth Hour..jom2 kita ramai2 tutup lampu untuk mengurangkan pemanasan global sempena Earth Hour dari pukul 8.30 malam hingga 9.30 malam...cepat2 sape2 yang nak buat n3 tu silalah taip cepat2..lepas ni kita sama2 duk diam2 dalam gelap bertemankan cahaya lilin jer...he3..romantik wooo..
Cik Sue jap lagi nak dinner bertemankan cahaya lilin..kira cam candle light dinner la..korang jomlah sama2 sokong Earth Hour ni..bukan lama pun 1 jam jer kita tutup semua lampu dan segala peralatan elektrik yang boleh menyumbang kepada pemanasan global...pasti bumi kita tersenyum riang ketika Earth Hour nih...

** agak2 kat Malaysia ada yang buat camnie tak?? =D

** suasana di KLCC ketika Earth Hour... =D

mesti best kalau dapat tengok camner suasana kat seluruh pelusuk negara nih ketika Earth Hour nih kan??
kat Genting nih memang menyambut baik kempen Earth Hour..jap lagi semua lampu dikawasan asrama akan dipadamkan..haaa..amik kau duk la kau diam2 dalam bilik yer..tak lama pun sejam jer...
jom2 korang cepat2 standby carik lilin yer..lagi berapa minit jer nih nak sampai Earth Hour...
alamak mana lilin cik Sue nih??kang tak pasal2 duk dalam gelap pulak...
dah ready kawan2??countdown begin now....10..9...8...7...5...4..3..2..1.. GO!!!
JOM SOKONG EARTH HOUR....

ehhh...cepat Cik Sue...2 minit jer lagi....

Friday, March 25, 2011

Suka!!!

Assalamualaikum WBT...yeayyyy..hujung minggu datang lagi...leegaaa..dah boleh meluruskan otot2 yang kekejangan dek kepenatan...minggu yang terasa panjang dan memenatkan...apa nak buat selagi belum tutup mata kerja..kerja..kerja....betul tak korang??
jadi sempena weekend yang kunjung tiba maka Cik Sue dan kengkawan office meraikannya seperti tak pernah jumpa weekend...he3....lokasi pilihan mcD...

** mereka2 yang kelaparan... =D

** nak ke????

he3...mereka2 dan Cik Sue yang dah takde kerja....tak kisahlah, yang penting KITA ENJOY!!!


MUMMY NAK KASI GIFT LAGI!!!!!


Assalamualaikum...hamboiii beezeee like a bee betul Cik Sue semenjak dua menjak nih yer..alaaa dah jarang dapat BW macam masa2 cuti dulu2..yelah maunya tak balik kerja kepenatan menghantui diri...tambah2 duk fikir macam2 persiapan yang belum langsai nih....(persiapan???apakah??tungguuuu...)
okey tak nak buang masa nak bayar hutang kat my lovely deeply laling Chii nih..sowie laling Cik Sue lambat bayar hutang...tapi arinih mau kasi langsai semua..he3...
jadi kali nih Cik Sue nak join GA dari blog chumell Mummy Danny..ok, Mummy Danny yang chumell tu ckp..

Mummy nak bagi  korang satu lagi GIFT dari mummy... 
MUMMYKAN PILIH SECARA RAWAk
 20 ORANG
DARI FOLLOWER BERTUAH MUMMY..
SO RAMAI2LAH JADI FOLLOWER MUMMY YER...
...tagkan 5 orang blogger..pastikan diorang tahu ... 
macam biasa letak kat sidebar yer banner tuh.....
 jadikan myblog 2 b ur bloglist..sebab lepas2 nie ada lagi GA mummykan buat...

mesti korang nak tahu tarikh penutupannya kan??

em...mummy taknak kasi tahu...sebab Saprais muahahah...
bile2 masaje mummy boleh isytiharkan date nyer..
GIFT kali ni semua cute2 tau..nak??? 

SO APALAGI TERUSKAN MENGERJAKAN JEJARIMU yang montel ITU...."

haaa...cam best jer kan so Cik Sue pun suka hati gak la nak join GA nih bikin meriah suasana..
okey sekarang masa mau cari 5 mangsa keadaan...he3..


fuhhh..siap gak...legaaaaa...laling Chii hutang dah langsai... =D


Wednesday, March 23, 2011

BEN ASHAARI : GAME ANTARA BLOGGER BERMULA !


perghhh...cantiklah time Cik Sue tengah duk ketandusan idea nih dtang pulak segmen dari En Ben...
apa lagi konpem lah join..sajer nak sibuk2 kan diri nak gak tau apa game yang bakal En Ben anjurkan nih...
En Ben nak kumpul seberapa banyak blog dalam masa sejam start pukul 10 malam sampai 11 malam jer...jom2 cepat2 join...klik jer banner kat atas tu..

okey dah siap...

Tuesday, March 22, 2011

AKU BENCI ROKOK


macam biasa kalau dah ada banner muka En Ben tu dah pasti Cik Sue join segmen anjuran beliau kan..
kali nih kita cerita pasal rokok pulak...jom2 tengok...

1.Sila nyatakan KENAPA ANDA BENCI ROKOK ? Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
kenapa Cik Sue benci rokok?rokok tu boleh menyebabkan pelbagai jenis penyakit..orang yang menghidu asap rokok pun berisiko untuk mendapat penyakit berbahaya inikan pula seorang perokok tegar.paling Cik Sue tak suka bila ada segelintir masyarakat yang masih tak mengendahkan larangan yang dikeluarkan untuk tidak merokok di kawasan sekolah,hospital,pusat membeli belah dan juga beberapa tempat lagi yang telah diwartakan sebagai kawasan larangan merokok...dah lah hisap rokok dikawasan yang dilarang utuk berbuat demikian lepas tu tanpa segan silu puntung2 rokok di buang sewenang2nya di merata2 tempat...bukan diaorang nih tak sedar tentang bahaya merokok nih tapi disebabkan ketagih dan tak mengendahkan amaran2 yang telah kerajaan keluarkan tentang bahaya merokok nih menjadikan mereka lupa akan bahaya yang bakal mereka hadapi kesan dari menjadi perokok tegar..mungkin bila dah pelbagai penyakit dah datang hasil dari menjadi perokok tegar tu baru mereka nak sedar keburukkan merokok...masa tu mungkin dah terlambat kalau dah disahkan menghidapi penyakit yang serius...Cik Sue heran tak takut ke mereka tengok kesan2 akibat merokok ni..takkan nak tunggu jadi macam ni ke????




2. Pesanan buat mereka yang merokok dan bakal merokok !
pesanan Cik Sue pada mereka2 yang menjadi perokok tegar nih silalah ambil langkah2 untuk cuba berhenti merokok..disamping dapat mengurangkan risiko dijangkiti penyakit merbahaya ini juga secara tak langsung dapat menjimatkan belanja harian anda..yelah dari duit tu membazir beli rokok baik disimpan atau digunakan pada perkara yang lebih berfaedah betul tak??dan pada yang baru2 nak belajar menjadi perokok tu baik korang batalkan jer niat suci murni tu sebab takde kebaikkan pun yang akan korang perolehi dari merokok nih..membahayakan kesihatan lagi adalah...lagi2 pada yang masih belajar tu mak ayah bagi duit untuk belajar bukan untuk bazirkan untuk beli rokok..

3. Pendapat anda mengenai mereka yang merokok ini ..
pendapat Cik Sue mereka yang merokok nih bermula dengan sikap nak mencuba lepas tu bila dah cuba dah jadi ketagih  maka bila dah ketagih nih susah la nak berhenti..namun jikalau ada kesedaran dalam diri tentang bahaya merokok nih mereka pasti cuba untuk berhenti...nak2 lagi sekarang nih dah ada bermacam ubat-ubatan yang boleh membantu untuk mengurangkan ketagihan merokok..jadi pokok pangkalnya tepuk dada tanya selera...

dah siap...katakan TAK NAK!!! pada ROKOK...


Monday, March 21, 2011

Sukaaaaa nyer.......

** chantekknya....Cik Sue chumell suke.... =D

Assalamualaikum korang...ewahhh arini mood Cik Sue berbunga2 nak update n3...he3 nak tau nape?sebab Cik Sue dapat hadiah yang istimewa dari seseorang yang nun jauh di Jengka, Pahang..thanks to Kak Azian sebab susah2 jer menghantar cenderahati buat Cik Sue kerana menjadi follower blog dia...wahh...Cik Sue suka tau siap ada surat cinta lagi untuk Cik Sue..he3..paling best siap tulis Cik Sue chumelll...he3 perasan sudah Cik Sue nih...=D
alkisahnya perkenalan Cik Sue dengan Kak Azian nih masa join segmen En Ben...kebetulan lepas join segmen En Ben tu Kak Azian tengah duk tunggu follower yg bertuah dan tak di sangka2 follower bertuah tu adalah....
Cik Sue lah!!!klik SINI untuk tau kisahnya dengan lebih lanjut yer..

** sila klik image untuk tumbesaran...

sejak aktif berblog nih la pertama kali Cik Sue terima hadiah..contest dah banyak join tapi belum ada keputusan lagi...he3...mana tau lepas nih ada rezeki untuk menang contest pulak kan?? =D
Cik Sue rasa sangat2 terharu dan berbesar hati atas pemberian dari Kak Azian...
Cik Sue suka bangat Kak Azian, terutamanya brooch pink itu..waahhhh sesuai bangat untuk dipakai di hari bahagia Cik Sue yang bakal tiba tak lama lagi sama tema ler...upsss...ehhh..tetttttttt....biarlah rahsia..he3...

tak sangkakan hanya dengan jadi follower dan jengah blog kawan2 Cik Sue dihargai sebegini rupa..sungguh terharu sob...sob...terima kasih sekali lagi buat Kak Azian...sayanggggggg akak banyak2 lah.... =D

haaa..lepas nih turn korang pulak yer...Cik Sue tengah duk pasang angan2 nak cari pelawat,pengomen setia kat blog Cik Sue nih...hadiah menarik menanti...tungguuuuuuuu....

Sunday, March 20, 2011

BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU !


Assalamualaikum WBT...segmen kali nih agak menyentuh kalbu...kerana betapa kasih dan sayangnya Cik Sue pada kedua arwah ibu bapa maka segmen ini Cik Sue dedikasikan khas buat keduanya...

1. Ceritakan satu kenangan yang paling anda tidak dapat lupakan ketika bersama ibu anda .. Tak kira manis , sedih , pahit atau apa saja yang ingin anda kongsikan .. Mesti lebih dari 100 patah perkataan ..
Kenangan yang tak dapat Cik Sue lupakan ketika bersama mak sangat banyak..segala kenangan bersama mak adalah kenangan yang tak dapat dilupakan sampai bila2.masih lagi Cik Sue teringat saat2 mak menyambut kepulangan Cik Sue dimuka pintu setiap kali pulang ke kampung..mintak lah apa saja semua mak akan buatkan..bahagianya saat tu...
antara kenangan yang paling Cik Sue kenang hingga kini adalah ketika pulang ke kampung pada suatu ketika itu.kami adik beradik berpakat untuk pulang kekampung beramai2..sesampai di kampung jelas terpancar kebahagiaan di wajah mak bila melihat anak2nya pulang..kami menghabiskan masa bersama2 mak..memang mak sangat gembira waktu tu...rupanya semua itu bagaikan petanda..seminggu selepas itu mak jatuh sakit..
tersentap diri ini seketika saat adik menelefon mengatakan yang mak tak sedar dan berada di wad kecemasan.
luluh rasanya hati menerima khabar sedih itu..secara tiba2 mak disahkan terkena serangan jantung..tanpa lengah pukul 11 malam Cik Sue bertolak dari Ipoh menuju ke kampung halaman untuk mengetahui keadaan mak..sepanjang perjalanan hanya Tuhan yang tahu betapa gundahnya hati ini...namun Cik Sue cekalkan hati dan alhamdulillah masih ada kesempatan buat Cik Sue untuk menatap wajah mak...
namun itu hanya seketika..belum pun sebulan keluar wad mak terkena serangan jantung semula dan kali ini lebih serius..mak koma selama 2 minggu dan akhirnya pergi meninggalkan kami adik beradik tanpa pesan..
pahitnya saat itu namun kami adik beradik bersama2 sepakat untuk terus tabah dan sentiasa mendoakan semoga roh arwah mak ditempatkan dikalangan para umat yang beriman..amin..

2. Antara ibu dan ayah , siapakah yang anda lebihkan ? hehehe...
pada Cik Sue antara arwah mak dan abah keduanya Cik Sue sayang..tiada yang lebih tiada yang kurang...

3. Apakah anda sanggup tinggalkan ibu atau ayah anda di rumah orang tua ?
TIDAK sama sekali...Cik Sue bersyukur kerana dapat menjaga kedua arwah mak dan abah sehingga akhir hayat mereka..alhamdulillah...

4. Pendapat anda mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka ..
pada2 anak2 yang sanggup bercakaran kerana harta pusaka sebaiknya berubah..apa nak di kira harta yang hanya nampak di dunia kerana harta yang tiada tolok bandingnya adalah kasih sayang dan keakraban sesama adik beradik itulah yang berkekalan buat selamanya...

huk3..sedihnya...mak, abah diri ini terlalu merindui belaian kasih dari kalian berdua...
Al Fatihah buat kedua arwah ibu dan abah ~ Saari Sinong & Faziah Abd Rahman ~
AMIN


Janganlah Buat Org Yg Mencintai Kamu Kecewa


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.

5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.

6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di  
hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.

9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.

10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapibaginya barang itu sangat istimewa.

13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.

14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.

15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’

16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.

17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.

18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.

20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.

21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

hebatnya penangan CINTA kan korang??kredit to Fauzi Ishak..Cik Sue suka kata2 nih...korang camner lak??

layannnnn okey...zassssssss....

Saturday, March 19, 2011

“segmen bersama puanbee.com”


yeahhh..segmen ke-2 untuk hari minggu yang mendamaikan ini...kali nih agak berbeza kerana yang menaja segmen nih adalah Puan Bee dan bukan Tuan Ben..he3..yang sama nama diaorang mula dengan huruf "B".. 
i loikeee it...

okey segmen kali nih syarat2 nya tak berat..Cik Sue boleh buat n3 bebas mengenai segmen tajaan Puan Bee nih...cuma ada gak syarat yang harus dipatuhi..senang jer syaratnya..letak banner kat atas tu kat sidebar blog korang sampailah blog korang di review oleh Puan Bee...senangkan?? =D

dan lagi satu korang kenalah membuka hati dan minda korang bila Puan Bee datang terjah blog korang dan bagi komen serta pendapat yang bernas untuk memperbaiki mutu blog korang...wahhh...nih sudah baguskan bukan senang nak orang review dan bagi pendapat tentang blog kita betul tak korang??jom lah join ramai2..klik banner kat atas okey..Cik Sue sayang korang banyak2 lah!!! =D

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI ..

[image[6].png]

Assalamualaikum korang....salam pagi minggu...wahhh rasa seronok betul bila weekend nih...boleh la Cik Sue memanjakan diri sepuas hati..berdating bersama blog dan bantal..he3...okey pagi nih besemangat nak join 1 lagi segmen En Ben nih....jom klik banner ramai2 yer...
macam biasa kena jawab soalan, antara soalan sensasi yang Cik Sue kena jawab...

1. Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut .. TIDAK KURANG  dari 100 patah perkataan .. OK ? Tidak kurang ok !!
kenapa Cik Sue suka blog ini??ermmm Cik Sue suka dengan gaya penulisan tuan empunya blog yang kreatif ..
gaya penulisan beliau yang bersahaja namun memberi makna dan turut diselitkan pengajaran dalam setiap n3...cara penulisan beliau yang amat berbeza dari yang lain mampu menarik minat blogger2 lain untuk menjengah blog beliau..yang amat mengagumkan Cik Sue ialah idea yang dimiliki oleh beliau untuk menghasilkan setiap n3 dengan cara yang amat menarik..biarpun kelihatan agak bersahaja namun membawa pengertian yang amat mendalam..walaupun tuan blog tu tak update n3 beliau setiap hari namun Cik Sue merasakan agak berbaloi menanti dan menunggu n3 terbaru darinya...memang rasa tak sabar nak baca..dan rasa macam tak lengkap jer kalau sehari tak jengah blog beliau...

2. Sila buktikan yang anda benar benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng jeng jeng !!
isshhh..memang kagum giler lah denga blog tersebut...tak caye??ada kat bloglist peberet Cik Sue tu...cepat ler terjah kalau nak bukti...

3. Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut ??
dari saat mula Cik Sue berbelog..sebenarnya masa Cik Sue belum ada blog dulu Cik Sue selalu baca n3 beliau tapi hanya sekadar menjadi silent reader...kalau nak ikutkan dah hampir setengah tahun Cik Sue mengikuti blog tersebut...

4. Sila ceritakan tentang blogger tersebut ..
paling Cik Sue suka tagline tuan empunya blog tu...
 "SATU AYAT BUKAN SATU MAKNA"
memang mendalam maknanya...tuan empunya blog yang sangat simple,lebih senang menyembunyikan identiti beliau..agaknya beliau nih pemalu kot...he3..namun peramah dan mudah mesra dengan blogger2 yang lain..
dari pandangan Cik Sue beliau amat menghargai setiap orang yang mengikuti blog beliau..tak leh nak ceritakan secara detail kerana segala tentang tuan empunya blog nih SULIT..SULIT..dan SULIT...

5. Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ?
errr...tak tahu...tapi disebabkan segmen nih mungkin beliau tahu la nanti..alamak bocor rahsia.... =D

6. Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !! Jeng jeng jeng ..
uishhh..bukan setakat 5 soalan rasanya beribu-riban soalan Cik Sue nak tanya beliau...antara soalannya...

1. Sila nyatakan bagaimanakah anda mendapat idea untuk menghasilkan n3 yang terbaik dan mengagumkan?
2. Setiap satu n3 mengambil masa berapa lama untuk dihasilkan?
3. Nape tak nak tunjuk muka anda yang sebenarnya??pemalu ek??
4. Dah berapa lama anda berblog?
5. Tujuaan anda berblog?
 soalan tambahan...
6. Anda dah kawen ke belum?ha3..soalan cepu emas...

korang nak tahu siapakah tuan empunya blog yang misteri tu?klik jer SINI

Friday, March 18, 2011

CONTEST "Aku Dan Kacamata"

Contengan Blog Saya

wahhhh...dah lega kerana selamat menghabiskan minggu yang sangat2 busy ni dengan jayanya...maka Cik Sue nak berbulan cinta selama 2 ari nih...kalau pegi spa pun best nih....okey,so sambil rehat2 pulun BW sampai fening kali nih kasik join satu contest...korang nak join klik jer banner kat atas tu...

okey lepas dah follow tokey blog diatas sila letak gambar korang dengan sunglasses,rayban atau yang sewaktu dengannya...he3..jadi sebab Cik Sue memang suka sunglasses maka inilah antara koleksi gambar yang terpilih...


dan macam biasa kena tag dua orang mangsa keadaan..ha3...

1. Naz

yeahhh...dah siap...hilang tensen jap.... =D


Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

[image[6].png]


Assalamualaikum WBT...dari pagi membawa ke tengahari baru dapat jengah teratak Cik Sue nih...buka2 wahhh..nampak sesuatu yang menarik..bila dah tengok banner kat atas tu mesti korang dah tau time untuk segmen bersama Ben Ashaari la apa lagi...kali nih soalan segmen lagi meletopppp..kebabommmmm....
antara soalan yang kebabommmmm tu....

1Anda pernah jatuh cinta?Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya?
semua orang mesti pernah jatuh cinta kan...tak terkecuali Cik Sue...bukan kerana fizikal tapi lebih kepada keperibadiannya...

2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
tidak...Cik Sue bukan jenis yang mementingkan fizikal dalam memilih pasangan hidup..apa guna kalau fizikal saja menarik sedangkan hati tak ikhlas,jujur terhadap pasangan...lagipun rupa fizikal tak menjamin yang sesorang tu akan bahagia...

3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
ermmm...kalau fizikal Cik Sue suka pada senyuman yang manis..kenapa??sejuk jer mata memandang, kalau nak marah tengok diia senyum pun tak jadi nak marah..he3...

4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia'..Apakah anda setuju?
setuju gak,yelah kalau orang tengok kita berisi jer,senyum memanjang pasti sedang berbahagia...tapi ada jugak yang berisi tapi tak bahagia....

5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
tak semuanya seperti yang dinyatakan diatas...mungkin sebilangan daripada mereka saja yang bersikap sedemikian...pada Cik Sue biarlah cantik fizikal dan rohani nya juga...kalau sekadar cantik fizikal jer buat apa..

6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
contoh lelaki idaman Cik Sue,ermmm..seperti yang Cik Sue miliki kini...siapa dia??biarlah rahsia..he3...
kenapa Cik Sue pilih dia adalah kerana hati budinya, keikhlasannya dalam menjalinkan hubungan dan juga kejujuran yang ditunjukkan sejak awal perkenalan membuatkan hati tertawan...cewahhhh... =D

7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
alhamdulillah...syukur dengan pilihan sekarang...

8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
haa..yang nih best nak jawab..puas hati kerana masih beroleh kesihatan yang memuaskan walaupun pernah sakit..cuma nak kurangkan chubby jer skit... =D

9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
perlu...tak salah jaga penampilan diri kerana kehendak pasangan cuma janganlah pasangan tu keterlaluan mintak kita berubah..contoh kalau suami nak isteri cantik bagilah sokongan pada pasangan anda tu..jangan tau complain jer...

10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..
tak dinafikan memang terlalu banyak produk menguruskan badan di pasaran sekarang, mujarab atau tak Cik sue tak pasti sebab belum pernah mencuba sebarang produk menguruskan badan..bukti??alaa, dah tak pernah cuba mestilah takde bukti kan...ha3... =D

okey dah siap...busy2 pun sempat gak join segmen En Ben nih...



Wednesday, March 16, 2011

MACAM TAK MASUK AKAL JER...

** sila abaikan muka terkejut kartun tu,sebab muka Cik Sue tak macam nih okey masa tgk bil tu.. =D

perghh arini baru jer dapat tengok bil untuk rawatan perubatan masa Cik Sue admitted untuk operatin 2 bulan lalu...umaggg aihhhhh..naik juling bijik mata tengok charge yang dikenakan...
nilah private hospital, kadang2 tengok charge yang dikenakan agak keterlaluan dan melampau...cer korang tengok nih....




** sajer besarkan gambar nih kasik clear skit.... =D

haaaa..amik kau sampai 4 muka surat...perghhh yang tak tahan tu alcohol swab pun charge tu...patut ke???
Cik Sue rasa cam tak patut jer....dah la sampai RM 2.50 dia charge..hurmm memang kaw2 dia pulun charge..mentang2 company cover...tapi cover hanya sebahagian sahaja,maka lebihan2 itulah akan di tolak dari gaji pokok Cik Sue yang tak seberapa tu...tapi tu cik Sue tak kisah la sangat...yang tak tahan charge hospital tu..memang juling bijik mata tengok...

memang patut la Cik Sue rasa kerajaan kena amibil tahu dan pantau kos rawatan perubatan kat hospital swasta nih..memang ada sebahagian hospital swasta yang mengenakan charge kos perubatan yang agak melampau..kaedah rawatan dan ubatan yang diaorang bagi sama jer macam hospital kerajaan...nak kata istimewa sangat layanan masa kat wad tu takdelah istimewa mana pun...lainlah kalau dapat katil dan bilik 3 bintang boleh la di terima dek akal charge yang melampau tu..kalau kena kat orang yang berada mungkinlah tak menjadi masalah tapi kalau kena pada mereka yang berpendapatan sederhana nih??tak ke jadi beban...
so kat sini Cik Sue dah dapat pengajaran,lepas nih dah malas nak follow up rawatan kat hospital panel company Cik Sue kerja nih lagi...nak tak nak pergi jelah hospital kerajaan walaupun terpaksa korban masa sikit...korang faham2 jer lah hospital kerajaan nih kan...ramai woooo..mau sehari suntuk kena duk kat hospital sementara nak tunggu giliran..sabor jerla....

korang nak sama2 juling mata dengan Cik Sue?ha,jom lah kita sesama menatap bil2 nih yer...he3.. =D



sibuk!!!



Assalamualaikum korang....huk3 sorry tak sempat nak update..busy..busy dan busy...adehhh..nyampah betul...tu atas tu gambaran meja Cik Sue bila baru balik cuti panjang...ha3..Cik sue pun sama tenggelam dalam kesibukkan itu...(gambar sekadar hiasan yer.. )
bila dah balik penat..penat dan penat....arini nekad usung gak lappy pi office..he3..nak lawan En Ben ke Cik Sue?? uihhh...tak terlawan kekentalan jiwa En Ben tu... =D

short n3 sajer pagi nih sebelum mula membusykan diri..nanti akan cuba cari ruang dan waktu untuk update dan kongsi story mory dengan uolls yer...

chiowwww dulu yer...my big...big boss dah sampai..perghhh... 

Monday, March 14, 2011

Contest : JOM COVER MULUT!


oppsss...contest lagi??he3 sila  jangan muak dengan Cik Sue yer...join contest nih sebab lelaki sulit nih dengan berbangga dan berbesar hati duk tag Cik Sue ditambah pulak hadiahnya yang masyukkk jadi Cik Sue pun join lah...tak caye??klik banner kat atas kalau korang nak tengok masyuk ke tak hadiahnya..jom cuba nasib...


oppsss...Cik Sue terpaksa pinjam gambar model chumell ini a.k.a gambar future sis in law untuk join contest nih sebab gambar Cik Sue takde yang cover mulut...semua gambar Cik Sue pakat sengih jer tayang gigi cam iklan colgate...he3..
nasib baik tokey contest nih kata boleh letak gambar sendiri,kawan,gf,bf ke sesape pun tak kisah asal jangan gambar mat salih sudah..jadi kira penyertaan Cik Sue nih diterima pakai la... =D

last but not least kena tag 2 orang mangsa...ha3 Cik Sue suka part nih...

2. Chii

he3 tu dia mangsa Cik Sue...jangan marah yer kalian berdua...

psstttt, lelaki sulit sila take noted bahawa Cik Sue dah menyertai contest nih dengan jayanya..ha3....
pesanan penaja sila cover mulut anda kalau baru lepas makan petai yer.. =D

permisi....

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

[BANNER BEN ASHAARI[4].jpg]

wahhh...segmen lagi...mesti join walaupun agak kelewatan..he3 kerja daaa...balik kerja baru boleh BW.. takpe2 walaupun lambat masih berkesempatan untuk join..korang dah join??belum?haa klik banner utk join..
segmen kali nih sehangat tajuknya...wahhh mesti ribu2 riban yang join nih...okey soalan2 yang perlu dijawab adalah....

1. LELAKI pilihan anda ?
yang jujur dan ikhlas serta menunjukkan kesungguhan dalam menjalinkan hubungan..

2. Perlukah lelaki SEKSI ? Definasi SEKSI seorang lelaki bagi anda ?
tak perlu...lelaki yang memiliki senyuman yang menawan adalah seksi di mata Cik Sue.. he3..

3. LELAKI pastinya sanggup berkorban demi cinta .. Apakah anda rasa LELAKI hanya berkorban sebelum memiliki cinta anda ? Apa jadi selepas dah miliki cinta anda ?
tak semua, namun ada segelintir sahaja yang berubah selepas memiliki cinta namun ada juga lelaki yang rela berkorban sebelum dan selepas memiliki cinta tapi susah nak cari wooo... =D

4. Pastinya anda tidak sanggup BERMADU bukan ? Kenapa ?
TIDAK...dan takde sebab kerana memang TIDAK la jawapannya...

5. Jika anda mengetahui pasangan anda punya teman wanita lain , apakah yang akan anda lakukan ?
siasat dan tanya pasangan terlebih dahulu kenapa dia curang, kalau dah memang dia dah jatuh hati dengan wanita lain buat apa nak paksa atau seksa diri..lepaskan jer walaupun pedih..kumbang bukan seekor..betul tak??

6. LELAKI atau PEREMPUANkah mudah berlaku curang ?
dua2 pun mudah untuk berlaku curang..

7. SETIA... pada pendapat anda , siapakah yang lebih setia pada cinta ? Apakah buktinya ??
perempuan lebih setia kerana kebanyakan perempuan jarang mengambil keputusan untuk berkahwin lagi apabila ditinggalkan suami.buktinya kita boleh lihat contoh2 yang terjadi di sekeliling kita..namun tak dinafikan ada juga lelaki yang setia, cuma dalam 10 orang tu nak jumpa 1 susah...

8. Apakah anda seorang yang mudah cemburu ?
ya tapi kena tengok pada keadaan dan bukanlah cemburu buta...cemburu tu perlu kerana cemburu tu kan tandanya sayang...

okey dah siap..haaa, amacam?he3 tu pendapat Cik Sue la...pendapat korang lak camner?? =D



JANGAN pandang camera!!!

tadaaaa..contest lagi...he3 arini mood join contest jer...sajer nak memeriahkan suasanakan sambil2 tu boleh gak tambah2 kenalan... =D

okey tak nak buang masa contest nih datang dari tokey blog ni Wajah Rahsia Hati wahhh, klasik betul nama blog dia...i loikeee it..so dah nama pun contest mestilah ada syaratkan....antaranya...

1. Jadi follower blog ni..
Done..

2. Buat n3 tajuk contest - JANGAN pandang camera!!!
Done..

3. Pilih 1 gambar sahaja tak kisah gambar ramai2 ke sorang ke janji tak pandang camera..dari mana2 sudut pun boleh lah....ermmm..menarik, so Cik Sue pilih gambar ni la...

Done!! memang tak padang camera nih...

4. Tag sekurang2nya 3 orang...ermmm mangsa2 adalah...

3. Ray
Done..

5. Tinggalkan link kat ruangan komen tokey blog Wajah Rahsia Hati
Done...

okey..dah siap nak tido esok dah kena kerja..no more ber hunny madu...huk3.. 

Sunday, March 13, 2011

JUMPING HIGH PHOTO CONTEST

ngeeee..kerana dah di tag oleh Naz maka Cik Sue terpaksalah buat homework ni...mekasih cikgu Naz kerana kasik saya keje sekolah sempena cuti sekolah yer... =D

okey korang kalau nak join pun boleh,sempat lagi nih..contest ni anjuran Tyratyra pe lagi jom la terjah...
dan gambar yang Cik Sue pertaruhkan adalah.....


cerita disebalik gambar nih, diambil pada 18 Oct 2010 sewaktu percutian family Cik Sue ke Langkawi..gambar anak buah Cik Sue yang terlebih excited mandi laut tu yang sampai terlompat tu..he3... =D
dan syarat terakhir contest nih kena tag 4 orang kawan...ermmmm mangsa Cik Sue adalah...


okey cikgu Naz homework dah siap....sila kasik saya hadiah!! ha3..