MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Monday, February 28, 2011

bengang!!!!


arghhhhh...kebengangan tahap maksima!!!memang aku bengang giler dengan management company aku nih...
seyessss memang tak dapat di bendung lagi....dan aku rasa kebengangan aku nih bertempat dan kena pada apa yang aku bengangkan sekarang nih...
(korang bayangkan la muka kartun nih dah jadi ala2 muka aku..)

cuba korang fikir patut ke tak patut la apa2 deduction untuk salary tak kisah lah berkaitan dengan excess medical expenses ke,lain2 expenses atau lain2 deduction sepatutnya tuan empunya diri mestilah mengetahui dan bersetuju dengan deduction yang bakal dibuat betul tak??at least tuan empunya diri di beritahu terlebih dahulu betul tak korang??ni tak,tau2 bila tengok payslip ada deduction yang macam pakai magik pulak timbulnya...

takde hitam putih,surat menyurat tetiba muncul jer deduction yang agak mengejutkan dan rasanya kalau tuan empunya badan ada sakit jantung sah2 time tu gak outnya!!!!dan yang paling tak sedap nak aku sebut nih perkara ni jadi kat aku sendiri..patut ke korang rasa???
memanglah aku tau apa2 sajer excess medical terpaksa ditanggung oleh tuan empunya badan melalui potongan gaji tetapi yang menjadi persoalan aku sekarang nih ialah kenapa tuan empunya badan tidak diberitahu terlebih dahulu??ehhh...gaji aku hak aku la kan nak tahu apa2 potongan yang company nak buat..betul tak??kalau korang  kat tempat aku pun mesti korang sependapat dengan aku gak...

aloooo...encik kasi lah aku black & white apa potongan dikenakan untuk gaji aku yang akan datang dan banyak mana potongan tu, aku pun ada gak budget aku tersendiri...jangan nak main sesedap rasa mak,bapak tiri laki mak engkau jer nak potong!!nih dah macam along jer aku tengok...suka2 nak potong gaji orang tanpa diberitahu...ehhh..agak2 lah kalau gaji kau tu aku potong sesuka ati kau tak hangin ke??mana punya undang2 lah kau pakai nih...adehhhh...memang menyirap giler aku..darah dah naik ke muka dah nih....ni yang buat aku rasa nak letak jawatan doplohpat jam nih!!!!

seyesss aku cakap kat korang inilah kali pertama dan terakhir aku guna benefit yang company aku bagi untuk rawatan perubatan...kalau macam nilah caranya dari aku sihat pun boleh jadi sakit balik..yelah SAKIT HATI!!!lagi teruk dari sakit yang aku rasa sebelum nih....uishhh sabor jer lah..tapi seyesss memang aku tak puas ati yang teramat sangat...korang tau tak kat mana aku boleh buat aduan rakyat nih????arghhhhh!!!!!

chiowww la mau duk dalam peti sejuk kasi hati ku yang panas nih dingin skit....





9 comments:

chii said...

alalaal..comey je nak dok dalam peti ais...jgn lama2 tau..nnt beku plak..sape susah..aiyokkss..

pasal deductioon tu..mmg supposelyly pihak company inform..so xde la nnt kita terpinga2 kkalo tgk duit gaji tetiba sikit kan..

Cik Sue said...

chii: aiyokksss...sgt sejuk kalau duk lelama dalam peti ais tu.... =D

tulah chii,tak adil kan untuk kita,tetiba tak tau apa tgk2 gaji dah sket...kita pun ada budget tersendiri betui tak??grrrr...geram betui nih...gigit bantal bg lepas geram..huk3... =((

faiz said...

hahah..memang x patut company ko ni..elok dibakar je company tu..heheh

Cik Sue said...

faiz: awak tolong bakarkan untuk cik sue ada brannn??keh3...

chii said...

hehe..gigit bantal plak eh :p

hurm..chii pun xtau nk kata ape..mayb cik sue kena straight away jumpa HR..tanya doang terus ke..mana leh wat c\mcm ni....

pstt..yg pasal bonus tu plak mcm mn ye :p

Cik Sue said...

chii: the best part is i'm one of the HR team...

pssttt..bonus tu tetap ada..syhhh..diam2 tau jgn ckp kuat2... =))

sis^widda said...

salam cik sue..sis follower baru sue..singgah2 lah yer di teratak bonda kiter yer..tq

Cik Sue said...

sis widda: mekasih...ok saya follow sis balik.. =D

Anonymous said...

Excellent [url=www.www.saclongchamppascher-fr.eu/trousse-de-toilette-sac-longcham-c-19.html]Trousse De Toilette Sac Longcham[/url] web site. Plenty of useful information here. Sac Longchamp Pliage [url=http://www.www.saclongchamppascher-fr.eu/sac-longchamp-pliage-fleuri-c-14.html]Sac Longchamp Pliage Fleuri[/url] , I am sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And of course, thank you for your effort!