MUKA SURAT SULIT NAZ

terbaik dari Mas Saari...

Monday, January 31, 2011

pukul 3 pagi...

pukul 3 pagi...aku tak tidur lagi..
esok sudah pasti,aku tak boleh bangun pagi2...
pukul 3 pagi..kenapa mata ku tak mengatuk lagi...
esok yang pasti kepala ku sakit lagi...
pukul 3 pagi..aku ngelamun lagi...
hai..apa nak jadi esok mesti bangun tengahari....







andaiku tahu....

Sob..sob...entry nih sangat sedey...sape tak mo naness tolong jangan baca...huk3...sangat sedey..mau nanesss wooo...andai ku tahu...
aku terpaksa jadi palsu untuk tahu segalanya...untuk tahu isi hatinya...
kini ku sudah tahu...
aku terpaksa jadi penipu untuk merungkai segalanya..untuk jawapan suatu persoalan..
kini ku sudah tahu...
aku terpaksa menjadi bukan diriku hanya untuk sebuah kepastian...untuk selami hati dan perasaan..
kini ku sudah tahu...
aku sudah tahu..apa di dalam hatimu itu...
aku sudah tahu apa jawapan pada persoalan ku yang lalu...
aku sudah mengerti pada tak mengerti aku padamu tika dulu...
andai ku tahu sebelum aku tak tahu....
*
*
*
(adoiii..berapa banyak tahu daaaa....)
apa aku tahu sekarang aku mahu nanesss...aku sedey....

** eeeuuuuww..my heart kena tampal koyokkkk....


layannnn...
*
*
*
zasssssss....



Sunday, January 30, 2011

just for share...

Sajer nak share dengan korang hobi aku...tapi hobi nih aku kena praktik kan masa mood aku tengah banyak cas "R" = R.A.J.I.N he3...bukan pe kalau aku tengah banyak cas "M" = M.A.L.A.S jer memang tak leh nak di praktik kan ler hobi aku nih...
So aku share pic jer la dengan korang pasal hobi aku nih..malas la nak bagi resepi sekali kang ada pulak yang bukak kedai makan bermodalkan resepi turun temurun cucu cicit Saari Sinong nih kang..he3...sajer nak bagi korang terliur...mana yang dah merasa tuh konpem kata sedap kan??kan?? (perasan lebey pulokss...)
Lastly sharing is caring...selamat menjamu mata yer....




(ni semua pic koleksi peribadi bkn cilokk org punya tau!!!)

Friday, January 28, 2011

apa itu laporscopy ??

Mau tau apa itu laporscopy????lapor tak bila mendengarnya??he3...actually entry nih aku citer dari pengalaman aku baru2 nih..baru tak la baru mana..lama pun tak la lama mana..
Lebih kurang 3 minggu yang lepas aku baru jer menjalani laporscopy surgery nih kat Damai Hospital...aku pun tak tau camner nak citer la perasaan aku masa sebelum nak buat laporscopy surgery nih..yelah aku tak tau camner doktor tu buat nanti, besar mana lukanya nanti...sampai malam sebelum aku nak jalani procedure nih menangis gak la aku sebab takut punya pasal la..pagi tu aku tau petang tu aku dah kena admitted dan yang paling scary bila doktor kata aku kena jalani procedure nih keesokkan harinya sebelum lalat bangun...(awal2 pagi pukul 5.30am dah kena kejut ko...)

Sebenarnya aku tak tau pun camner procedure nih dilakukan keatas aku..yelah yg aku ingat pun sakit kena cucuk drip untuk air jer..lepas tu aku seperti berada dialam kayangan..kesan ubat bius punyer pasal..aku ingat punya ingat kot2 la dapat bayangan masa dalam operation room tu tapi yelekkk...memang satu apapun aku tak ingat...jadi aku pun seacrh la kat mr google mau tau itu apa macam dia bikin lah...ohhh no!!..ini macam ka???soo scary....



Erkkk...camnie ke doktor tu buat kat aku...aduhai nasib baik gak la aku tak boleh nak ingat..kalau agak2 aku boleh ingat mau jadi fobia gak rasanya...tapi kesakitan selepas procedure nih tetap ada weihhh...sedar jer memang rasa perit yg teramat sgt kat bahagian perut...cuma kebaikkannya takdelah tinggalkan parut yg besar kat badan korang..kesakitan tu kurang la kot dari operation yang biasa tu kot...(ye ke???he3)
So moral of the entry kali nih sama2 lah jaga kesihatah diri korang..terutama yg wanita2 nih..kalau dah ada terasa kelainan dari kebiasaan tu cepat2 lah gi jumpa doktor yer...renung2kan dan selamat membaca...

challo beteyy....



Thursday, January 27, 2011

Le Tour De Kabus @ Genting....

Belek blog arinih dah tak tau berapa kali dah...tapi dah malam sepi nih baru aku perasan yg aku tak hapdett lagi blog aku untuk arinih...walllawehhh...apa kes???ermmm...ni lah padah nya kalau duk sibuk melayan citer hantu kat astro ria nih...minggu nih ari2 duk tayang citer seram kat astro ria..pastu kak aku nih duk gedikkss ajak aku follow,padehal udah tau memang sejak azali yg kami nih penakut skit klu bab2 citer2 seram nih...tapi gatal gak nak tengok...
Uppsss...alamak lari tajuk sudah weihh...actually aku mau citer skit pasal Le Tour De Langkawi nih..ala yg tiap2 tahun depa duk mari kayuh basikal kat merata tempat depa jelajah tu termasuk la kat Genting yang mmg tiap2 tahun jadi tempat depa mencabar kepantasan depa nih...(cewahhh..dah macam pembaca berita kat TV3 pulak ayat aku..)

*logo LTDL tahun 2011

Macam tahun yang sudah2 gak la mesti depa2 nih akan singgah kat Genting tapi tahu nih kesian betul...cuaca memang dah 2,3 ari tak berapa nak baik...memanjang berkabus jer..pastu angin memang tak yah nak kata la..kuat giler...sejuk tak yah cakap la...sampai ke tulang sum-sum terasa..(perghhh..memang sejukkk gilerr tuuuu..)

So kalau aku fikir2 sian gak kat depa tu nak melawan angin yg kuat serta cuaca yang berkabus tebal tu tadi...tapi yelah alah bisa tegal biasa..dah memang nih la keje depa tiap2 tahun..ye dok???kalau kena kat aku mau berbuah betis aku nak mengayuh basikal dari Tapah naik ke Genting nih...tak lalu aku derrr...silap2 tersadai aku tepi jalan...lagi2 lah dah lama benor rasanya tak mengayuh basikal nih...ntah reti ke idokk lagi aku nak kayuh basikal...(esok nak try pinjam basikal Ika la..test power jap...hehehe..boleh yer Kak Mas???ngeh3) haaa...sajer la nak kongsi dgn korang view nih..kasik cuci mata skett bagi segarrrr...



challoo betey....

Wednesday, January 26, 2011

ABPBH 2010

Ok,entry kali nih kau nak citer pasal event yg akan berlangsung tak lama lagi kat Genting...ala,uolls mesti tau nyer kan??Actually every year Genting akan jadi sponsor untuk event nih...ermmm,yg pastinya mestilah memberi pulangan balik yg lumayan kat Genting tu pasal la depa sanggup duk sponsor event nih untuk buat tiap2 tahun kat sini...tau kan event apa??ABPBH la apa lagi...
* pic nih masa nak tunggu pintu AOS tu buka...ramai giler org masa nih...
So boleh dikatakan sejak menjadi warga kerja kat Genting Malaysia Berhad nih every year la gak aku penjadi penonton setia ABPBH ni secara live kat Arena of Star tu...tu pun pasal dapat tiket free..klu kena beli tiket takdenyer aku sanggup nak tgk live...baik aku tgk langsung kat TV3 jer kan??

Nak tgk free pun tak senang gak sebenarnya,every year sebelum event nih berlangsung aku dah kena pujuk rayu cable aku untuk dapatkan sekurang2nya 4 tiket free..(4 nih untuk aku jer..belum masuk yg tetiba merayu nak tiket dgn aku...tapi selalunya yg close dgn aku jer la yg dapat...)last year jer lebih kurang 20 keping tiket aku dapat...(haaaa...bnyk kan??)tapi bukanlah untuk aku sorg...yelah untuk member2 office aku lagi...kira limit aku bagi pun sorg dpt 4 tiket jer...
*nilah tiketnyer....
Sebenarnya memang lebih seronok tengok live sebab korang boleh tengok belakang tabir semasa nak berlangsung nya event nih secara live...macam aku la,bila 1st time tengok tu baru la tau ooo...camnie ek depa buat masa iklan yer...ooo...camgitu ek depa buat sebelum nak mula siaran langsung...(ha3..ala2 jakun skit la...)
Dan masa ABPBH tahun lepas la aku dapat pose sakan dengan artis...so aku share skit la kat sini dgn uolls ek? 

*aku letak pic artis yg aku rasa tak kekwat dgn aku jer la..yg kekwat2 tu sori!!

So, kalau2 uolls terasa nak join aku tahun nih,cepat2 sediakan senarai nama yer...takat 4,5 orang tu ok lah.janganlah pulak sampai 1 kampung uolls ajak...naye aku nak cari tiket...

* pic dato' ct tu aku dapat dari member aku jer...cepat sgt die menghilang dgn dato' k lepas abis majlis tu.

Tuesday, January 25, 2011

feelingggggggg....

moh kiter layannnzzz lagu nih...
jiwa ku kaco saat ini....

Monday, January 24, 2011

cuti lagi..!!??

Semalam aku balik Genting,so tido semalaman kat sana..huk2 winduuu woo sama bantal busyuk ku...so lena lah tido malam tadi bertemankan bantal busyuk ku itu... ^_^
So pepagi tadi terpaksa masuk office utk urusan sambung cuti...mungkin ada yang tak tau yg aku baru jer lepas operation kat perut 2 minggu yg lalu...so atas sebab faktor kesihatan aku yg masih belum dapat A++ lg nilah maka aku dengan ini mengisytiharkan yg aku akan bercuti lagi sehingga 7hb February 2011...
Fuyoooo....usah kata la betapa hepinya aku...ngeh3..tapi tadi terpaksa la cover skit punya baik depan boss aku..(padahal dlm hati rasa nak melompat....tu pun klu lepas aku melompat..)
Al-kisah lah kalau aku dah masuk office dah pasti aku akan bersua muka dgn supervisor aku yg sentiasa tak puas ati memanjang dgn aku...perghh muka dia tak yah citer la kelat sekelat-kelatnya...jgnkan nak tanya khabar aku,nak pandang muka aku nih pun tak nak...tapi aku tau sipi2 dia ada gak jeling kat aku tadi...
Dan aku pun bila dah approve utk sambung cuti sajerlah dgn bangganya gi tayang kat supervisor aku tu dgn tujuan nak tambah lagi "bengkek" kat hati dia tu...nak dengki sgtkan dgn aku...haaa..amik ko...pastu sajer jer aku tambah lg ayat2 yg menyakitkan ati die..

Aku: Saya cuti smpai 7hb Feb ni..tapi tgklah klu saya rasa tak sihat lg saya sambung jer cuti lg...
Supv: Emmm...
Aku:(dalam ati jer la)ha3..ayat bengang nampak...

Mau dia tak bengang sebab terpaksa jadi kuli la cover kerja yg selama ni aku buat...fadannn muka ko..baru ko tau senang ke tak jadi aku..selama nih ko tak pernah pun amik tau aku balik pukul1,2 pagi sebab nak siapkan kerja..ko tau nak mencaci maki aku jer...haaa..sekarang ko rasa camner klu ada kat tempat aku...best tak???

Sunday, January 23, 2011

masih tak mengerti...

ingat lg kat entry aku yg ada ayat mengerti tu??ni kira sambungannya...
dari saat aku post entry tu sampai la sekarang aku masih belum dpt aku mengertikan isi hati "dia"..
memang "dia" pernah meluahkan rasa sayangnya pada aku tapi sampai kesaat ni "dia" boleh buat derkk jer...ada lah 2,3 ari lepas "dia" sms aku tanya khabar...peel aku nih lain skit klu dah jrg benor berhubung,bertanya kabor aku jadi tawor ati...so reply sms "dia" tu pun nak tak nak jer la..(kira cam ala2 majuk le gitu...cehh)
korang agak2 la.."dia" nih pujuk tak aku???
*
*
*
*
tungguuuuu......

erkkk??!!

Ermm...camner nak jadi blogger yg tegar nih....payah gak nak cari idea nak buat 1 entry...letih gak perah otak..smpai kering derrr...
Wahai ilham datanglah..menjelmalah...
*
*
*
*
*
*
takde pulak...errr...tido jap dulu...
sambung next entry yer...tunggu...
zzZZZzzZzZZZzzzZZzzzzzzzzzzZZZZZ.....

sukar di mengertikan....

sukar utk aku mengertikan hati dan perasaan manusia nih...memula meluahkan rasa lepas tu dah terluah apa yang dirasa diam membisu seribu kata....apa yg "dia" nak sebenarnya???aduhai...tak faham betul...takkan perigi nak cari timba kot...tapi ada gak org kata kat zaman  sekarang org dah tak fikir dah soal timba ke perigi ke..janji ko bahagia udah kan???
tapi....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
kekadang aku tewas dgn perasaan sendiri...(argghh terjiwang lak pepagi yg hening ni...)
apapun perasaan "dia" padaku saat ini hanya dia & Tuhan saja yg tahu..mungkin "dia" senang camgitu..bior ke lantoknyer la...
malas aku nak serabut otak fikir...apapun aku yakin suatu hari nnt pasti akan ku temu jawapan dlm persoalan ini....(yeahhh..yakin BOLEH!!) =D
"dia" ~ mekasih la ye sebab dah letak perasa nih dalam jiwa saya yer.....

Saturday, January 22, 2011

the beginner...

hik3..my first post for my blog...baru2 nak cuba sesuatu yg baru nih...
nih pun duk berguru dgn sifu aku...sape lagi klu bukan my sista Mas Saari...
cikgu...buah cempedak diluar pagar..
ambil galah tolong jolokkan..
Cik Sue budak baru belajar...
kalau sudi tlglah tunjukkan...ngeee... =D